Seuraa meitä

Asunto ostetaan yhä useammin ulkomailta

AJASSA

Asunto ostetaan yhä useammin ulkomailta

Yhä useampi suomalainen toteuttaa haaveen ainakin osittaisesta asumisesta ulkomailla. Kun ulkomaankotia ei itse tarvitse, sen voi laittaa vuokralle ja kasvattaa näin omaa varallisuutta. Yhä useampi vuokraa asuntonsa eteenpäin AirBnB:n kaltaisen palvelun kautta. Asunnon ostaminen ulkomailta on esillä Matkamessuilla Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020.

Joka neljäs suomalainen on harkinnut loma-asunnon ostamista ulkomailta vuonna 2019. Asuntoja ostetaan nyt entistä vilkkaammin, ja Espanjan lisäksi suomalaisia kiinnostavat erityisesti Turkki, Italia ja Kroatia. Kun aiemmin vapaa-ajan asuntoja ostivat erityisesti talvipakkasia pakoilevat varttuneemmat pariskunnat, ovat ostajien toiveet ja tarpeet tänä päivänä entistä monipuolisempia.

”Vapaa-ajan asuntojen ostaminen ulkomailta on yleistynyt viime vuosina, kun pankkien korot ovat matalalla ja erilaisista sijoitusmuodoista keskustellaan paljon. Samaan aikaan myydään kesämökkejä pois ja uskallus lähteä ostamaan asunto ulkomailta on lisääntynyt”, kertoo osakas ja toimitusjohtaja Minna Laine, jonka Lomakoti Ulkomailta välittää suomalaisille vapaa-ajan asuntoja erityisesti Espanjassa.

Kun aikaisemmin haettiin vapaa-ajan asuntoa ulkomailta ensisijaisesti omaan käyttöön, nyt asuntoa ostettaessa mietitään tarkkaan, miten asunnon saa vuokrattua eteenpäin, kun sille ei itse ole tarvetta. Parhaimpina kesäkuukausina on asunnon vuokraamisella mahdollista kattaa asunnon käyttökulut moninkertaisesti.

”Asuntosijoittaminen ja vapaa-ajan asunnon vuokraaminen eteenpäin on yhä suurempi syy ostaa asunto. Asunnon ostajat kyselevät erilaisista vuokrausmahdollisuuksista jo ostovaiheessa. Eniten uusia asunnonomistajia mietityttää asunnon oikea sijainti ja se, miten käytännön asiat palveluista ja verotuksesta lähtien. Myös vuokralaisten löytyminen mietityttää”, Laine jatkaa.

Vapaa-ajan asunnon voi vuokrata eteenpäin välitysfirman kautta, jolloin yritys järjestää koko vuokrausprosessin. Tämä on Laineen mukaan suositeltavaa, jos asunnon omistaja ei itse ole esimerkiksi samassa maassa. Myös AirBnB:n kautta asuntoja vuokrataan eteenpäin paljon, mutta tällöin on omistajan itse hoidettava käytännön järjestelyt majoittujien välillä.

”AirBnB:n kautta toisaalta asunnosta pyydettävään hintaan voi itse vaikuttaa paljon. Välittäjän käyttäminen tuo kuitenkin turvaa prosessiin, sillä huonon tuurin ja huonojen vuokralaisten varalta välitysfirmat ottavat tämän huomioon.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös