Seuraa meitä

Helsingin Roihupeltoon nousee suurkampus

AJASSA

Helsingin Roihupeltoon nousee suurkampus

Stadin ammatti- ja aikuisopistolle rakennetaan uusi kampus, johon tulee ammattiin oppimista tukevat nykyaikaiset tilat 4 500 opiskelijalle. Roihuvuoren kampus korvaa kuudessa eri toimipisteessä olevat tilat.

Kampuksen tilat on suunniteltu noin 3 000 lähiopetuksessa olevalle opiskelijalle. Tämän lisäksi noin kolmannes opiskelijoista opiskelee työelämässä tai muuten oppilaitoksen ulkopuolella.
Uusi oppilaitos korvaa Stadin ammatti- ja aikuisopiston kuudessa eri toimipisteessä eri puolilla Helsinkiä toimivat tilat. Kampukselle siirtyvät mm. logistiikka-, turvallisuus- ja kiinteistöalan, sähkö- ja automaatioalan sekä kone- ja tuotantotekniikan opinnot.
Kampus rakennetaan resurssiviisaasti. Osa rakennuksen energiankulutuksesta tuotetaan paikan päällä uusiutuvilla energiamuodoilla. Kampukselle tulee mm. maalämpöjärjestelmä. Rakennukseen tulee myös paljon viherkattoa ja aurinkopaneeleja.
Roihupellon kampuksen arkkitehtisuunnittelijana on Verstas Arkkitehdit Oy. A-Insinöörit vastaa Lujatalon elinkaariurakkamuodolla toteuttamassa hankkeessa rakenne- ja elementtisuunnittelusta. Rakentaminen alkaa purkutöillä kesällä 2022 ja tilat on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuussa vuonna 2026.

Havainnekuva: Verstas Arkkitehdit

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös