Seuraa meitä

HSL suosittelee kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä

AJASSA

HSL suosittelee kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä

Matkustajamäärien odotetaan kasvavan syksyn mittaan, eikä joukkoliikennevälineissä ole välttämättä aina mahdollista pitää 1–2 metrin etäisyyttä muihin matkustajiin. HSL suosittelee kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja ajoittamaan matkat ruuhkaisimpien aikojen ulkopuolelle aina kun se on mahdollista.

Kasvomaskien lisäksi myös muut turvallisen matkustamisen ohjeet ovat edelleen yhtä tärkeitä kuin ennenkin: älä matkusta sairaana, pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan, muista pestä kädet ja jos on tarpeen yskiä tai aivastaa, tee se hihaan tai nenäliinaan. Alle 15-vuotiaiden ei tarvitse noudattaa maskisuositusta.
Myös ne joukkoliikenteen työntekijät, jotka ovat läheisessä asiakaskontakissa, on velvoitettu maskin käyttämiseen. Sen sijaan esimerkiksi ajotehtävässä toimivia bussinkuljettajia velvoite ei koske, sillä HSL:n liikenteessä suurin osa kuljettajista työskentelee pleksillä eristetyssä turvaohjaamossa eivätkä koronavirustilanteen takia myy lippuja tai toimi muissa asiakaspalvelutehtävissä.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös