Seuraa meitä

Oopperan kummitus palaa

AJASSA

Oopperan kummitus palaa

Arvostetun saksalaisen ARD-laulukilpailun finaaliin syyskuussa edennyt Iida Antola nähdään Oopperan kummituksen Christinen roolissa. Menestysmusikaali palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 22. lokakuuta.

Sopraano Iida Antola oli ainoa pohjoismaalainen, joka lauloi tiensä viiden finalistin joukkoon Münchenissä syyskuussa järjestetyssä kansainvälisessä ARD-laulukilpailussa. Kilpailun voitti venäläinen Anastasiya Taratorkina. Vuonna 1952 perustettu ARD-kilpailu on yksi maailman suurimmista ja laaja-alaisimmista musiikkikilpailuista. Se toimii ponnahduslautana nuorille taiteilijoille, jotka ovat valmiita kansainväliselle uralle.

Antola valmistui kuoronjohtajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015. Hän jatkoi solistisia lauluopintoja Berliinin Universität der Künste -korkeakoulussa, josta valmistui laulajaksi 2017. Samana vuonna hän voitti Kangasniemen laulukilpailun ja debytoi Kansallisoopperassa Taikahuilun Paminan roolissa. Sittemmin hänet on nähty Kansallisoopperassa Oopperan kummituksen Christinen ja Thaïsin Crobylen rooleissa kaudella 2018–2019.

Oopperan kummitus innostaa uusia yleisöjä

Ilmiöksi noussut Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus on ollut ennennäkemättömän suosittu Kansallisoopperan aiemmilla esityskausilla. Esitykset myytiin historiallisesti loppuun jo ennen ensi-iltaa kaudella 2015–2016. Oopperan kummitus palasi ohjelmistoon marraskuussa 2018, jolloin se oli yhtä suosittu.

Teos on myös houkutellut Oopperataloon ilahduttavasti uusia katsojia: esimerkiksi tämän syksyn esityksiin lipun ostaneista asiakkaista kolmannes on ensikertalaisia. Tähän mennessä Oopperan kummitusta on esitetty Kansallisoopperassa yhteensä 98 kertaa, ja kauhuromanttinen spektaakkeli on hurmannut jo yli 131 000 katsojaa.

Tänä syksynä Phantomin roolissa vuorottelevat Ville Rusanen ja Kevin Greenlaw, Christinen roolissa Iida Antola, Hanna-Liina Võsa sekä Sanna Iljin. Muissa rooleissa nähdään mm. Mika Pohjonen, Johannes Vatjus, Joonas Orrain, Kaisa Ranta ja Sari Nordqvist. Kapellimestareina vuorottelevat Nick Davies ja Kurt Kopecky.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös