Seuraa meitä

Renny Harlinin elämäkerta julkaistaan syksyllä

AJASSA

Renny Harlinin elämäkerta julkaistaan syksyllä

Elokuvaohjaaja Renny Harlin kertoo elämästään ja urastaan lokakuussa 2021 ilmestyvässä elämäkerrassa.

Renny Harlin (s. 1959) on elokuvien tuotoissa mitattuna kautta aikain menestynein suomalainen elokuvaohjaaja. 1990- ja 2000-luvuilla hän ohjasi useita kansainvälisesti menestyneitä Hollywood-elokuvia, joista muun muassa Cliffhanger – kuilun partaalla sai useita Oscar-ehdokkuuksia. Viime vuosina Harlin on työskennellyt Euroopassa ja Kiinassa ja tekee elokuvia jälleen myös Suomessa.
Elämäkerrassaan Harlin kertoo urastaan Hollywood-hierarkian yläportailla, mutta myös ajasta, jolloin hän odotti tuntemattomana suomalaisena mahdollisuuttaan maailmantähtiä vilisevässä Los Angelesissa.

–Elämäkerran kirjoittaminen on häkellyttävä konsepti. Olen suurimman osan elämästäni elänyt julkisuudessa, mutta perhettä ja läheisiä ystäviä lukuun ottamatta moni ei minusta tiedä paljoakaan. Tuntuu itsekeskeiseltä avautua maailmalle omista kokemuksistaan ja mietteistään kulissien takana. Toivon, että matkani huippuineen ja laaksoineen voi olla inspiraationa muille unelmoijille, jotka heräävät jokaiseen päivään sydän odotusta ja uskoa täynnä, kertoo Renny Harlin.
Teoksen kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Veli-Pekka Lehtonen ja sen kustantaja on Tammi.

–Renny Harlin on tähän asti kieltäytynyt elämäkerroista, joten olen erittäin iloinen, että vaativa tehtävä lopulta uskottiin minulle. Kirjan teko ei ole ollut helppoa, sillä tunnemme Rennyä lähinnä lööpeistä. Tulossa on siis kirja erikoisesta ihmisestä ja poikkeuksellisesta elämästä, josta meillä muilla ei ole ollut aavistustakaan, pohtii teoksen kirjoittaja Veli-Pekka Lehtonen.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös