Seuraa meitä

Sibelius Singing -kilpailun suosio yllätti järjestäjät

AJASSA

Sibelius Singing -kilpailun suosio yllätti järjestäjät

Järvenpäässä 25. –28.3.2020 järjestettävään kansainväliseen duokilpailuun saapui ennätysmäärä hakemuksia. Ulkomaalaisten hakijoiden suuri osuus ja kilpailijoiden korkea taso yllättivät järjestäjät.

Laulajille ja pianisteille järjestettävään Sibelius Singing -kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 80 hakemusta. Suuri ulkomaisten hakijoiden määrä yllätti kilpailujärjestäjän.
– Aiemmat kolme Sibelius-laulukilpailua on rajattu Pohjoismaiden ja Baltian maiden kansalaisille, nyt kilpailu avattiin ensimmäistä kertaa kaikille kansalaisuuksille. Ilahduimme hakemusten suuresta määrästä, korkeasta tasosta ja siitä, että hakijoita oli ympäri maailman, toteaa kilpailun pääsihteeri Terhi Luukkonen.

Kilpailuun valittiin ennakkokarsinnan kautta 33 duoa. Henkilöistä runsas neljännes on suomalaisia, muut kilpailijat edustavat 21 eri kansalaisuutta. Kilpailun tuomaristoa johtaa pianotaitelija Gustav Djupsjöbacka. Tuomaristoon kuuluvat myös sopraano Soile Isokoski, mezzosopraano Randi Stene ja basso-baritoni Andreas Schmidt sekä pianotaitelijat Bengt Forsberg ja Iain Burnside. Kilpailu järjestetään 25.–28.3.2020 Järvenpää-talossa.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös