Seuraa meitä

AJASSA

Vappu etänä

Helsingin perinteisiä vappumenoja ei tänä vuonna järjestetä ja vapun viettoon ei tule kokoontua. Kaikkien aikojen etävapun starttaa perinteinen Mantan lakitus virtuaalitodellisuudessa. Ilta jatkuu JVG:n keikalla Virtuaalisessa Helsingissä, johon voi osallistua kotisohvalta oman avattaren eli virtuaalihahmon avulla.

Koronaepidemian hillitsemisen vaatimat kokoontumisrajoitukset ovat peruneet Helsingin perinteiseen vappuun kuuluneet tapahtumat. Viranomaisten ohjeiden mukaisesti vapun viettoon ei kokoonnuta.

”Vappu on rakas ja tärkeä perinne helsinkiläisille. Tänä vuonna sitä vietetään poikkeusoloissa. Koska fyysinen kokoontuminen tai liikkuminen ei näissä oloissa ole mahdollista olemme luoneet yhdessä kumppaniemme kanssa monipuolisen kattauksen vappuohjelmaa kotona nautittavaksi”, kertoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Poimintoja Helsingin vappuohjelmasta:

Manta lakitetaan virtuaalitodellisuudessa

Yksi Helsingin rakkaimmista vappuperinteistä, Havis Amandan patsaan lakitus, toteutetaan tänä vuonna virtuaalitodellisuudessa. Lakitusvuorossa oleva Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) toteuttaa lakituksen yhteistyössä Helsingin kaupungin ja virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n kanssa uudella ja ainutlaatuisella tavalla.

Mantan lakitus starttaa Helsingin vapun ohjelmatarjonnan, ja se on katsottavissa Helsinki-kanavalta ja Burst.fi –kanavalta vappuaattona 30.4. klo 17.45 alkaen.

JVG:n live-keikkaan voi osallistua kotisohvalta

Etävappua viettävää juhlakansaa tanssittaa vappuaattona JVG Virtuaalisessa Helsingissä järjestettävässä live-konsertissa. Konserttiin voi osallistua kotisohvalta älypuhelimella tai tietokoneella.

JVG – Ikuinen Vappu, to 30.4.2020 klo 19, Virtuaalinen Helsinki, Helsinki-kanava ja Burst.fi. Tallenne katsottavissa keikan jälkeen 48 h osoitteessa helsinkikanava.fi

Club for Five ja Rajaton esiintyvät Savoy-teatterin virtuaalivapussa

Savoy-teatterin vappu hemmottelee a cappella -musiikin ystävää. Vappuaattona Club For Five laulaa yleisön suosikkeja sekä aivan uutta tuotantoa.

Vappupäivänä Rajatonta iloa Savoyssa tarjoaa lauluyhtye Rajaton

Molemmat konsertit näytetään suorina Helsinki-kanavalla.

Savoyn vappu: Club For Five, to 30.4. klo 20-21
Rajaton, pe 1.5. klo 17-18
helsinkikanava.fi

Helsingin kaupunginorkesterin perinteinen vappumatinea

Helsingin kaupunginorkesterin vappumatinean valssit, tangot, galopit, schlagerit ja marssit ovat lyöneet tahtia stadilaiseen vapunviettoon jo vuodesta 1883. Tänä vuonna vappumatineasta pääsee nauttimaan suorana verkkolähetyksenä Musiikkitalosta YLE Areenan ja YLE Radio 1 kanavilla.

Helsingin kaupunginorkesterin vappumatinea, pe 1.5. klo 14-15 (verkkolähetys alkaa klo 13.30), www.helsinginkaupunginorkesteri.fi, HKO Screen -mobiilisovellus, Yle Areena, Yle Radio 1

Musiikkia moneen makuun Helsinki-kanavalla

Vappuaattoillan päättää rap-artistina ja DJ:nä tunnetun Yeboyahin keikka Helsinki-kanavalla.

Vappupäivänä Helsinki-kanavalla nähdään niin R&B:n, räpin ja hip hopin artisteja, kuin latinorytmejä taikova Banda Caribe Helsinki -trio Tiivistämö Live -konserteissa. Vappupäivän kruunaa rockyhtye Marjo Leinonen & viranomaiset.

-Yeboyah!, to 30.4. klo 22-22.30
-Tiivistämö Live part 1 ja 2, pe 1.5. klo 15-16
-Marjo Leinonen & viranomaiset, pe 1.5. klo 18-19
helsinkikanava.fi

Lapsiperheille vappupuuhaa

Annantalo järjestää lapsille ja lapsenmielisille virtuaaliset vappunaamiaiset. Kuvan omasta asusta voi lähettää Instagramiin tunnisteella #annantalonvappuhaaste 30.4. – 4.5. välillä. Kaikkien naamiaisasukuvansa postanneiden kesken arvotaan taidetarvikkeita.

Annantalon vappuhaaste: Naamiaiset kotikonstein

Vinkkejä etävapun viettoon: myhelsinki.fi
Kaikki videot, live-keikat ja niiden tallenteet 30.4. alkaen: helsinkikanava.fi

Kuva: Zoan Oy

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös