Seuraa meitä

Perinneruuan alkulähteillä

IHMISET

Perinneruuan alkulähteillä

Miten läskisoosi tai savusilakat taipuvat fine dining -ravintolan menuun? Muun muassa tällaista miettivät Henri Alén ja Tommi Tuominen uutuusohjelmassa Menu Finnjävel.

Kuusiosainen Menu Finnjävel -ohjelma sukeltaa Henri Alénin ja Tommi Tuomisen johdolla suomalaisen perinneruuan alkulähteille. Ohjelmassa mennään fine dining -ravintolan kulisseihin katsomaan, miten syntyy Finnjävelin uusi viiden ruokalajin menu. Menun uudistamista varten Henkka ja Tommi matkaavat ympäri Suomea etsimässä inspiraatiota ja oppeja. Ohjelma on kokkikaksikon mukaan suunnattu kaikille ruuasta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille.
–Ja niille, joita kiinnostaa mitä kokkien päässä liikkuu, kun annoksia suunnitellaan, Henri Alén kertoo.
–Menu Finnjävel valottaa, millaista tinkimätöntä kehitystä huippuravintolan kulissien takana tehdään, komppaa Tommi Tuominen.
Inspiraatiota ohjelmassa etsitään Paraisilta, Juvalta, Punkalaitumelta ja Uudestakaupungista. Huippukokit käyvät muun muassa kaurismetsällä Qvidjan linnan isännän kanssa ja oppivat samalla kauriista raaka-aineena. Juvalla Rapion myllyllä puolestaan opitaan hyvien jauhojen merkityksestä ja maistellaan paikallista ohrarieskaa. Perinteisen läskisoosin niksit tulevat ohjelman myötä myös tutuiksi. Alénin ja Tuomisen tehtäväksi jää ottaa opit mukaansa ja muokata ne täydelliseksi menuksi.

Tommi Tuominen

Ravintoloitsija ja huippukokki Tommi Tuominen on Henri Alénin kanssa Finnjävel-ravintolan toinen vetäjä. Lisäksi Tommi on keittiömestarina ja omistajana ravintola Demossa, joka on pitänyt hallussaan Michelin-tähteä jo 14 vuotta – pisimpään suomalaisessa ravintolahistoriassa. Tämän lisäksi hän on omistajana Ravintola Groteskissa ja amerikkalaishenkisessä Sue Ellen-ravintolassa. Muun muassa Kokkisota-tv-sarjasta tunnettu Tommi on tinkimätön ammattilainen, joka tähtää ruoanlaitossa aina täydellisyyteen ja itsensä ylittämiseen. Vaikka hän johtaa ravintoloita, hän haluaa olla edelleen vahvasti keittiössä. Omien sanojensa mukaan, näin tarve tehdä itsensä tarpeelliseksi tyydyttyy. Töitä tehdään 70 tuntia viikossa.
Silloin harvoin, kun on mahdollista lomailla, Tommi suuntaa laskettelemaan – ja mieluiten Alpeille. Se on täydellistä vastapainoa kiireiseen ravintola-arkeen.

Henri Alén

Ravintoloitsija ja huippukokki Henri Alén on Tommi Tuomisen kanssa Finnjävel-ravintolan toinen vetäjä. Henri on suomalaisille tuttu lukuisista ruokaohjelmista ja tv-esiintymisistä. Ravintola Finnjävelin lisäksi hän on omistajana ravintoloissa Muru, Pastis, Ultima ja Sue Ellen. Henrin tekemä ruoka on ensiluokkaista, mutta hänen mukaansa siinä pitää olla ennen kaikkea tunnetta ja tarinaa. Ravintolan keittiössäkin Henri luo omalla huumorillaan työyhteisöön välitöntä ilmapiiriä. Tunteen ja fiiliksen luonti on siis Henrin ominta alaa.
Vapaa-ajallaan Henri on intohimoinen leffaharrastaja, ja erityisesti saippuaoopperasarjat ovat hänen mieleensä. Henri Alén on varmasti Suomen kovin Kauniit ja rohkeat -fani. Henri asuu Helsingin Pakilassa vaimonsa ja tyttärensä kanssa.

Menu Finnjävel
Ma 25.5.
MTV3 klo 21:00

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Miten käy Rasmuksen Torinossa

  Kirjoittanut

  Kevät on euroviisuaikaa ja se näkyy vahvasti myös Ylen ohjelmistossa. Viisukevät huipentuu toukokuun toisella viikolla, jolloin...

 • IHMISET

  Sehän on vain elämää

  Kirjoittanut

  Vain elämää: Unohtumaton ilta -sarja tuo ensimmäistä kertaa Suomen eturivin artistit saman pöydän ääreen ja liveyleisön...

 • IHMISET

  Nyt vedetään tarkoituksella överiksi

  Kirjoittanut

  Sketsisarja Jukka Lindströmin Sivuhistoria tuo huhtikuun lopulla satiirin takaisin Ylen TV1:n lauantai-iltaan. Kahdeksanosaisen sarjan maailmassa eletään...

 • IHMISET

  Kuka vakuuttaa johtoryhmän?

  Kirjoittanut

  Tällä kertaa Jaajo Linnonmaa etsii Diilissä uutta yritysideaa ja sen vetäjää. Edellisen kauden tapaan Jaajon rinnalla...

 • IHMISET

  1970-luku kutsuu

  Kirjoittanut

  Suomalaisesta lehtikeisarista Urpo Lahtisesta on tulossa sarja, joka sijoittuu estottomalle 1970-luvulle. Hymyä!-sarjan pääosissa ovat muun muassa...

Ylös