Seuraa meitä

Maanpuolustuksen korjauslista

KOLUMNIT

Maanpuolustuksen korjauslista

Venäjän julma ja moraaliton hyökkäyssota Ukrainaan on monella tapaa herättävä kokemus. Turvallisuus ja itsenäisyys, jotka pitkään olemme Suomessa ottaneet itsestäänselvyytenä, voivat vaarantua hetkessä. Suomalaisten päättäjien on tehtävä nyt kaikkensa, että Suomen turvallisuus taataan. Meidän on vahvistettava maanpuolustustamme ja korjattava monta viime vuosikymmeninä tehtyä sinisilmäistä virhettä. Ne ovat perustuneet virheelliseen ja naiiviin tilannekuvaan itänaapuristamme. Totuus on, että Putinin Venäjään ei voi luottaa. Ei pienissä eikä suurissa asioissa. Ja vaikka Suomen pyrkimyksenä on aina oltava rauha, vakaus ja diplomatia, vanha viisaus pätee: Si vis pacem, para bellum. Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Siksi nostan viisi keskeistä asiaa, jotka Suomen puolustuspolitiikassa tulee tässä kärjistyneessä maailmantilanteessa mitä kiireellisimmin korjata.

Ensinnäkin, Suomen tulee liittyä puolustuslitto Naton jäseneksi. “Ei koskaan enää yksin”, kuten niin moni sotiemme kauhut kokenut on todennut. Vaikka meillä on yksi maailman parhaista maanpuolustuksista, mikään ei voita hyviä liittolaisia. Naton jäsenyys on jo itsessään pelote, joka karkottaa kärttyisemmänkin karhun. Toisekseen, Suomen sotilaallinen puolustus perustuu aina yleiselle asevelvollisuudelle ja vahvalle reserville. Armeijaan hakeutuvien nuorten miesten ja naisten määrää on lisättävä entisestään. Tähän kannustaisi esimerkiksi Korjausliikkeen esittämä pysyvä tuloveron alennus kaikille asepalveluksen suorittaneille reserviläisille. Lisäksi reservin taitoja on pidettävä yllä lisäämällä kertausharjoitusten määrää. Kolmannekseen, uuden ajan uhkat ovat aseellisten konfliktien lisäksi verkossa tapahtuvia tai yhteiskunnan siviiliväestöön ja -rakenteisiin kohdistuvia. Meidän on nopeutetussa aikataulussa pyrittävä katkaisemaan energiariippuvuutemme Venäjästä. Se tarkoittaa kaikkien maaperällämme olevien energialähteiden täysimääräistä hyödyntämistä ja lisäksi lisäydinvoiman, kuten pienreaktorien, rakentamista nopeutetussa aikataulussa ja kansallisin voimin.

Neljänneksi, on aika sanoa suoraan, että Suomen ainoa maanpuolustuksellinen uhka tulee idästä. Emme voi olla naiiveja venäläisten maakauppojen, omistusten tai kaksoiskansalaisuuden suhteen. Venäjän kaksoiskansalaisten ei tule voida toimia missään puolustuspoliittisissa tehtävissä. Oligarkkien omistamat kiinteistöt on takavarikoitava valtiolle. Emme myöskään voi sitoutua sellaisiin sopimuksiin, jotka rajaavat keinojamme puolustaa maatamme. Suomen on irtauduttava Ottawan maamiinat kieltävästä sopimuksesta, koska jalkaväkimiinat ovat tehokkaita, edullisia ja kotimaisia puolustusaseita. Viimeiseksi, koko yhteiskunnan on osallistuttava turvallisuuden rakentamiseen, ja maanpuolustushenkeä on nostettava. Esimerkiksi Neuvostoliiton perusteettomasta vaatimuksesta lakkautettu Lotta Svärd -järjestö tulee palauttaa uudelleen aikaisempaan kunniaansa. Naisten maanpuolustustyö oli Suomen korvaamaton valttikortti talvi- ja jatkosodassa, ja tätä työtä on jatkettava. Lottasäätiö on pitänyt hyvää huolta perinteen säilymisestä, ja nyt on meidän aikamme herättää lotta-arvot uudelleen eloon.

Tiina Ahva

Kirjoittaja on Korjausliike rp:n ensimmäinen varapuheenjohtaja. Siniset vaihtoivat tammikuussa puolueen nimen Korjausliikkeeksi.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta KOLUMNIT

Ylös