Seuraa meitä

Korona hiljensi autokaupan

LUOKITTELEMATON

Korona hiljensi autokaupan

Koronapandemia on muuttanut nopeasti talouden näkymät lievästä kasvusta jyrkkään taantumaan. Uusien autojen tilausten määrä romahti maaliskuun viimeisellä viikolla lähes 80 prosenttia normaalista tasosta.

Taloustilanteen nopea käänne hiljentää sekä autokauppaa että huoltopalveluja. Uusien autojen kysyntä on viime viikkoina romahtanut. Asiakastilausten määrä jäi maaliskuun viimeisellä viikolla lähes 80 prosenttia viime vuotta alemmas. Pandemian vaikutus ei vielä näy ensirekisteröinneissä, sillä maaliskuussa ensirekisteröidyt autot on pääosin tilattu viime vuoden loppupuolella. Autokaupan on ennakoitu painuvan tänä vuonna lukemiin, joissa viimeksi oltiin 1990-luvun lamavuosina. Myös huolto- ja korjaamotoimintojen kysyntä on viime viikkoina laskenut jyrkästi.
Jyrkässä taantumassa myös alan työllisyys on uhattuna. Autoalan alkuviikolla tekemän suhdannekartoituksen perusteella noin 90 prosenttia autoalan yrityksistä on parhaillaan toteuttamassa tai jo toteuttanut YT-neuvotteluja kysynnässä tapahtuneiden muutosten takia. Autoala toivoo pikaisesti uusien autojen kysyntää elvyttäviä toimia, kuten romutuspalkkiota ja täyssähköautojen hankintatuen laajentamista vähäpäästöisten autojen hankintatueksi.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta LUOKITTELEMATON

Ylös