Seuraa meitä

Auli Mantilan Transport-sarja Series Manian pääkilpasarjassa

LEFFAT JA TV

Auli Mantilan Transport-sarja Series Manian pääkilpasarjassa

Auli Mantilan käsikirjoittama ja ohjaama Transport -rikossarja on tänä vuonna ainoana pohjoismaisena teoksena ehdolla Series Mania -tapahtuman pääkilpasarjassa. Transport saa kansainvälisen maailmanensi-iltansa Lillessä, Ranskassa tänään keskiviikkona 23.3.

 

Vuosittain Lillessä järjestettävä Series Mania on maailman suurin ja arvostetuin yksinomaan televisiosarjoihin keskittynyt tapahtuma. Sen pääkilpasarjassa on tänä vuonna ehdolla yhteensä yhdeksän sarjaa eri puolilta maailmaa.

 

Kahdeksanosainen Transport on kertomus Euroopan laajuisesta rikollisuudesta ja tavallisista ihmisistä kovan paineen alla. Talousrikosten, rahanpesun ja ruokaväärennösten maailmaan sijoittuva sarja katsoo ihmistä ja perhettä vaikeiden valintojen äärellä. Transportin pääosissa nähdään Emmi Parviainen, Pirkko Hämäläinen ja Maria Heiskanen.

 

Transportissa helsinkiläisen päiväkodin ruoasta löytyy mikrosiru. Nuori toimittaja, Johanna (Parviainen), alkaa selvittää miten siru on päätynyt suurkeittiöön. Pankkikonttorinjohtaja Marianne (Hämäläinen) tekee huonon investointipäätöksen. Virheen peittely johtaa toiseen ja pian Marianne on pinteessä. Korvolan perhe yrittää selviytyä rajaeläinlääkärinä toimineen isän katoamisesta. Veneilyonnettomuudesta on jo melkein vuosi eikä tapaus jätä vakuutustutkija Inkeriä (Heiskanen) rauhaan.

 

Transport-sarja kuvattiin Suomessa, Belgiassa ja Ruotsissa syksystä 2020 kevääseen 2021. Se on Tekele Productions -yhtiön ensimmäinen suuri kansainvälinen yhteistuotanto. Tuotannon päärahoittajat ovat Yleisradio, Business Finland ja pohjoismaiset yleisradioyhtiöt. Muu rahoitus on Pohjoismaista, Belgiasta ja Suomesta.

 

Transportin työryhmästä Series Mania -tapahtumaan osallistuvat ohjaaja-käsikirjoittaja Auli Mantila, kuvaaja J-P Passi sekä tuottajat Miia Haavisto ja Tia Talli.

Series Manian pääkilpasarjan voittaa julkistetaan perjantaina 25.3. Ylen alkuperäissarja Transport saa Suomessa ensi-iltansa samana päivänä Yle Areenassa. Televisiossa ensimmäinen jakso nähdään sunnuntaina 27.3. TV1:llä.

 

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta LEFFAT JA TV

 • LEFFAT JA TV

  Expend4bles

  Kirjoittanut

  Expend4bles Ensi-ilta: 22.09. Ikäraja: 16 Pituus: 103 min. Ohjaus: Scott Waugh Näyttelijät: Jason Statham, 50 Cent,...

 • LEFFAT JA TV

  Golda

  Kirjoittanut

  Golda Ensi-ilta: 08.09. Ikäraja: 12 Pituus: 100 min. Ohjaus: Guy Nattiv Näyttelijät: Helen Mirren, Zed Josef,...

 • LEFFAT JA TV

  Rikos on minun

  Kirjoittanut

  Rikos on minun (Mon crime) Ensi-ilta: 25.08. Ikäraja: 12 Pituus: 102 min. Kopiot: 25 Ohjaus: François...

 • LEFFAT JA TV

  Haunted Mansion

  Kirjoittanut

  Haunted Mansion Ensi-ilta: 11.08. Ikäraja: 12 Pituus: 123 min. Ohjaus: Justin Simien Näyttelijät: LaKeith Stanfield, Tiffany...

 • LEFFAT JA TV

  Indiana Jones and the Dial of Destiny

  Kirjoittanut

  Indiana Jones and the Dial of Destiny Ensi-ilta: 28.06. Ikäraja: 12 Pituus: 155 min. Ohjaus: James...

Ylös