Seuraa meitä

80–84-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkoivat

AJASSA

80–84-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkoivat

Koronavirusrokotuksen saavat 80–84-vuotiaat helsinkiläiset eli vuosina 1937–1941 syntyneet. Rokotuksen saavat myös heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidon tuen päätös.
Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Rokotusajan on voinut varata tiistaista 9.2. alkaen. Omaishoitajat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

– Toivomme ehdottomasti, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan verkossa. Verkkoajanvarauksesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöinen. Ajan rokotukseen saa nopeimmin verkkoajanvarauksen kautta, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

– Nuorempien ikäryhmien rokotusvuoro tulee myöhemmin. Toivomme, että he malttavat vielä mielensä, eivätkä turhaan soita ajanvarausnumeroon, Turpeinen jatkaa.

Rokotteita annetaan aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Rokotteiden antamisessa noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä.

Nyt rokotusvuoroon tulevalle ryhmälle postitetaan kotiin erillinen tiedote rokotuksista.

Myös 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset jatkuvat

– Jos rokotus on vielä ottamatta, 85 vuotta tänä vuonna täyttävät, sitä vanhemmat ja heidän omaishoitajansa voivat edelleen varata rokotusajan, Turpeinen muistuttaa.

Rokotuksia annetaan toistaiseksi Myllypurossa, Malmilla ja Jätkäsaaressa.

Ikääntyneitä rokotetaan Pfizerin rokotteella. Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista yleisen tiedotuksen lisäksi kotihoidon työntekijöiltä. Myös rokotusvuorossa olevia kotihoidon asiakkaita rokotetaan rokotuspisteillä. Mikäli liikkuminen on mahdollista, heitä kannustetaan mahdollisuuksien mukaan menemään rokotuspisteelle.

– Pfizerin rokotteen säilyttämiseen, valmistamiseen, säilymiseen ja kuljettamiseen liittyy niin paljon rajoitteita, että sitä ei ole mahdollista tarjota kotiin yhtä sujuvasti kuin influenssarokotetta, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

–Kotihoito voi antaa asiakkaalle rokotteen kotona, jos rokotuspisteelle pääsy on vaikeaa. Tämä pitää sopia kotihoidon kanssa erikseen, Pikkarainen jatkaa.

Myös kotihoidon asiakkaat rokotetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Helsingin sairaaloiden, lyhytaikaishoidon ja kuntoutusoastojen asiakkaiden rokotukset alkavat

Helsingin sairaalan, Oulunkylän kuntoutussairaalan ja Auroran psykogeriatrisen osaston potilaiden sekä lyhytaikaishoidon ja akuuttikuntoutuksen asiakkaiden rokotukset aloitetaan viikolla kuusi. Rokotusta tarjotaan 80 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Rokotuksen saavia tiedotetaan asiasta erikseen.

Lisätietoa koronarokotuksista voi lukea osoitteesta koronarokotus.hel.fi ja thl.fi.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös