Seuraa meitä

CHI MODU: UNCATEGORIZED – LUOKITTELEMATTOMAT

AJASSA

CHI MODU: UNCATEGORIZED – LUOKITTELEMATTOMAT

Yhdysvaltalais-nigerialaisen valokuvaaja Chi Modun kuvat 1990-luvun hip hopin legendoista täyttävät Artsin kesän. Hip hopin kuninkaallisten – Tupac, Biggie, Nas ja ODB – kuvien lisäksi UNCATEGORIZED Luokittelemattomat esittelee myös aiemmin näkemättömiä Chin valokuvia arkistojen kätköistä. Näyttely kunnioittaa hip-hopin luovaa energiaa ja raakaa, vertaansa vailla olevaa intohimoa, esitellen Chin dokumentaatiota äänen takana olevista legendoista.

UNCATEGORIZED pohjaa laajempaan hankkeeseen, jonka nimi juontaa juurensa Chin avoimeen lähestymistapaan työhönsä. ”Halusin luoda jotain, mikä on päinvastaista sille, että kaikkeen asetetaan etikettejä, eli eräänlainen julkilausuma stereotypioita vastaan”, hän selittää. ”Työni ei sovi yhdenkään stereotypian alle, enkä sovi myöskään minä.”Chi Modun Uncategorized -brändin idea oli alusta asti tuoda näitä harvinaislaatuisia kuvia ihmisten nähtäville. Brändi aloitti perinteisten galleria- ja museoverkostojen ulkopuolelta, esitellen kuvia suurikokoisilla ulkomainoksilla talojen seinillä.

“Artsin ripustus muistuttaa minua niistä ensimmäisistä billboard-mainoksista. Tämä vie koko jutun samalla takaisin alkulähteille, mutta aivan uudelle tasolle. Teidän pitää olla ylpeitä itsestänne. Koskaan missään museossa ei ole hip hop -kuvia esitetty tässä kokoluokassa, ei Berliinissä, ei Dubaissa, ei Los Angelesissa.”

CHI MODU – RAPIN JA HIPHOPIN IKONINEN KUVAAJA
VANTAAN TAIDEMUSEO ARTSISSA 6.6. – 1.9.2019

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös