Seuraa meitä

Cirque du Soleilin Corteo nähdään Suomessa

AJASSA

Cirque du Soleilin Corteo nähdään Suomessa

Cirque du Soleilin Corteo -esitys nähdään Suomessa Helsingin Hartwall Arenalla 2. – 5.6.2022. Alkuperäisen suunnitelman mukaan esityksen piti vierailla Suomessa jo syksyllä 2020, mutta koronarajoitusten takia vierailua jouduttiin siirtämään. Cirque Du Soleil -esityksiin jo ostetut liput käyvät sellaisenaan ja lipunmyynti uusille päiville on avattu.

Daniele Finzi Pascan käsikirjoittama ja ohjaama Corteo on show, joka yhdistää teatterin ja akrobatian  taikamaailmaksi. Esitys sai ensi-iltansa Montrealissa vuonna 2005 ja sen jälkeen neljällä mantereella ja 21 maassa vieraillut esitys on kerännyt jo yli yhdeksän miljoonaa katsojaa.

Italian kielellä Corteo tarkoittaa kulkuetta ja esitys onkin Corteon pääosissa olevan klovnin kuvittelema karnevalistinen kulkue, jota enkelit seuraavat ylhäältä. Klovnin kuvittelemassa karnevalistisessä hautajaiskulkueessa kulkee rinnakkain koko ihmisyyden kirjo: pienuus ja suuruus, traagisuus ja kepeys sekä epätäydellisyyden viehätysvoima. Lyyrinen ja leikkisä musiikki kuljettaa Corteota pitkin ajatonta juhlaa, jossa illuusio leikittelee todellisuuden kanssa.

Lavan konsepti ja sen sijoittelu luovat teatraaliset puitteet, joita ei aiemmin ole nähty Cirque du Soleilin areenaesityksissä. Koko komeutta somistavat Eiffel-tornin innoittamana ripustetut verhot sekä käsinmaalatut keskusverhot, jotka luovat lavalle suureellisuuden tuntua.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös