Seuraa meitä

Helsinkiläisten rokotuskattavuus mahdollistaa koronaterveysasemien lakkauttamisen

AJASSA

Helsinkiläisten rokotuskattavuus mahdollistaa koronaterveysasemien lakkauttamisen

Koronaterveysasemat Laaksossa ja Malmilla päättävät toimintansa 30.9.

Lähes puolitoista vuotta toimineiden koronaterveysasemien päättäessä toimintansa, helsinkiläisten hengitystieinfektio-oireisten ja koronapotilaiden hoito jalkautuu tästä eteenpäin omille terveysasemille. Suoraan terveysasemalle ei pidä mennä, vaan ensin kannattaa tehdä oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai ottaa yhteyttä koronaneuvontaan. Lieväoireisen helsinkiläisen ei tarvitse hakeutua koronatestiin, jos hänet on kahdesti rokotettu tai hän sairastanut koronan edeltävän kuuden kuukauden aikana, etkä kuulu riskiryhmiin.
– Muutoksen mahdollistaa se, että helsinkiläisten rokotuskattavuus on jo hyvä kaikkien väestöryhmien, myös riskiryhmien osalta. Vaikka uusia koronatartuntoja edelleen todetaan, tilanne on epidemian osalta vakaa, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.
Lukkarinen korostaa, että kaikkien terveysasemien asiakkaiden, myös koronapotilaiden, asiointi on jatkossakin turvallista. Johtajaylilääkärin mukaan suojautumistoimet ovat tehokkaita sekä koronapotilaiden, että muiden osalta.

 

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös