Seuraa meitä

Kansallisooppera tarjoaa lapsille oman Reininkullan

AJASSA

Kansallisooppera tarjoaa lapsille oman Reininkullan

Kansallisooppera tuo Richard Wagnerin mahtavan Ring-sarjan tapahtumat tutuksi myös lapsille, kun miniooppera Reininkulta saa ensi-iltansa tammikuussa 2020. Puolessa tunnissa kerrotaan Reininkullan keskeiset tapahtumat ja hiukan enemmänkin, sillä nyt tarina Alberichin Reinintyttäriltä viemästä kullasta päättyy onnellisesti.

Reininkulta on Kansallisoopperan alle kouluikäisille suunnattujen minioopperoiden sarjan viides osa. Aiemmin miniversioina on nähty Taikahuilu, Sevillan parturi, Tuhkimo ja Carmen. Nyt aiheeksi valikoitui Reininkulta, sillä päänäyttämöllä toteutetaan juuri neljän oopperan mittaista Ring-suurhanketta. Wagnerin Ringissä sadunomainen Reininkulta on suureen kertomukseen johdattava osa, tässä versiossa siitä tulee kuitenkin itsenäinen tarina.

Aiempien minioopperoiden tavoin Reininkullassa on paljon hauskaa ja yllättävää laulavasta sammakosta lähtien. Nyt mukana on entistä enemmän myös jännittäviä elementtejä. Lavastus on koko minioopperoiden sarjan näyttävin, sillä Reinintyttäret polskivat oikeassa vedessä ja Alberich taikoo itsensä välillä valtavaksi dinosaurukseksi. Oopperan yhtätoista roolia esittämässä on kaksi laulajaa, joten sopraano saa välillä olla jopa Fasolt-jättiläinen. Wagnerin mahtavia sointeja pääsee toteuttamaan kahden muusikon orkesteri.

Reininkullan toteutuksesta vastaavat kokeneet ooppera-ammattilaiset. Käsikirjoituksen ja musiikin sovituksen on tehnyt Juhani Koivisto, ja runsaan lavastuksen on suunnitellut Anna Kontek. Edellisistä minioopperoista tuttuja esiintyjiä ovat sopraano Johanna Isokoski, baritoni Sampo Haapaniemi, huilisti Martta Jämsä ja kitaristit Taavi Kiviranta ja Otto Kentala. Ryhmän uusia jäseniä ovat sopraano Marika Hölttä, baritoni Jussi Vänttinen ja huilisti Bernadett Boganyi.

Miniooppera Reininkullan ensiesitys on 27.1.2020 klo 14, ja se jatkaa ohjelmistossa koko vuoden. Esitykset ovat Kansallisoopperan parvilämpiössä.

Miniooppera: Reininkulta
Ensiesitys 27.1.2020

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös