Seuraa meitä

Korkeasaaren karhut heräsivät talviunilta

AJASSA

Korkeasaaren karhut heräsivät talviunilta

Korkeasaaren karhut elävät jo kevättä. Kun karhujen ulkotarhan luukku avattiin tiistaina 18.2., ulos kömpi kaksi unisen oloista kontiota.

19- ja 14-vuotiaat naaraskarhut nukkuivat tavanomaista lämpimämmän talven vuoksi vain kahden kuukauden talviunet. Ne vetäytyivät talvipesiinsä poikkeuksellisen myöhään, vasta muutama päivä ennen joulua. Karhut eivät jaksa välttämättä olla jalkeilla vielä koko päivää, joten talvipesä pidetään avoinna niiden iltapäivänokosia varten.
Talviuni on karhujen tapa säästää energiaa kaudella, jolloin ravintoa on vähän tarjolla. Korkeasaaren karhut nukkuvat tavallisesti marraskuun alkupuolelta helmi-maaliskuulle. Eteläisemmillä lumettomilla alueilla karhut eivät välttämättä nuku talviunta, sillä ne löytävät talvellakin ravintoa.

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ilmoitus

Uusimmat artikkelit

Ilmoitus
Mainos
Ylös