Seuraa meitä

Koronavilkun suosio yllätti

AJASSA

Koronavilkun suosio yllätti

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus julkaistiin 31. elokuuta. Koronavilkkua ladattiin miljoona kertaa jo ensimmäisen vuorokauden aikana.

Koronavilkku-mobiilisovellus on osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa. Sovelluksen on tarkoitus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Mikäli Koronavilkun kautta saa ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, sovellus antaa myös toimintaohjeita muun muassa testiin hakeutumisesta.
Suomalaiset ovat ottaneet Koronavilkun hyvin vastaan. Miljoonan latauksen raja meni rikki noin vuorokaudessa, mikä ilahdutti suuresti THL:n johtajaa Mika Salmista.

–Lukema on kertakaikkisen upea! Tällainen latausmäärä yhdessä päivässä on ylittänyt kaikki odotuksemme, iloitsee Salminen.
Yleisimmistä sovelluskaupoista ladattava Koronavilkku toimii uudemmissa älypuhelimissa. Koronavilkku.fi -sivustolle on koottu tietoja vilkusta ja sen käyttöönotosta. Sovellus on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös