Seuraa meitä

Kouvolan asuntomessuilla panostetaan sisustukseen

AJASSA

Kouvolan asuntomessuilla panostetaan sisustukseen

Asuntomessut järjestetään 12.7.–11.8. Kouvolan Pioneeripuiston historiallisissa maisemissa. Messuilla järjestetään ensimmäistä kertaa myös sisustuskierroksia.

Pioneeripuiston asuinalue rakentuu Korian vanhalle kasarmialueelle, Kymijoen rantamaisemiin. Historiallinen alue, jonka keskiössä ovat alueen alkuperäiset rakennukset, mahdollistaa sen, että Asuntomessujen korjausrakentamiseen keskittyvä osuus on tänä vuonna ennätyksellisen laaja. Rakentamisen uusia ideoita esittelevät alueelle rakennettavat modernit pientalot, rivitalot, paritalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli.
Kouvolassa käynnistyvät myös messuhistorian ensimmäiset opastetut sisustuskierrokset.
-Tiedämme todella paljon suomalaisista kodeista, toteaa Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri.
-Viidenkymmenen vuoden ajan olemme päässeet avaamaan ovet lähes kahteen tuhanteen suomalaiseen kotiin, hän jatkaa. Tietoa suomalaisten sisustusmieltymyksistä on kertynyt myös erilaisista kyselytutkimuksista.
-Sisustaminen on edelleen yksi painavin syy lähteä messuille. Ainutlaatuisessa konseptissamme pääsemme näyttämään sisustusratkaisuja aidossa ympäristössä. Viime kesän messujen kävijätutkimuksesta kävi ilmi, että erilaisia sisustusratkaisuja kaivattiin vieläkin enemmän, Honkajuuri kertoo.
Kouvolassa yksi messuviikoista on omistettu teemaltaan sisustamiselle. Sisustusviikon (22.–28.7.) aikana järjestetään muun muassa sisustusneuvontaa. Sisustamisen ystäviä varten käynnistyvät messujen 50-vuotisen historian ensimmäiset opastetut sisustuskierrokset. Ammattilaisten vetämillä kierroksilla Pioneeripuiston kiinnostavimpiin sisustuskohteisiin pääsee tutustumaan ennen alueen aukeamista suurelle yleisölle.
Asuntomessujen kohteita on toisinaan arvosteltu siitä, että valkoinen, musta ja harmaa korostuvat sisustuksessa ja ulkopinnoissa. Asukasbarometrin mukaan suomalaisten suosituimmat sisustusvärit ovat kuitenkin valkoinen, harmaa, musta, ruskea ja beige. Asuntomessuilla voi shavaita viileän skandinaavisen tyylin vähitellen korvautuvan aiempaa lämpimämmillä ja orgaanisemmilla sisustuksilla.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös