Seuraa meitä

EU-puheenjohtajakausi käynnistyy kesäjuhlalla

AJASSA

EU-puheenjohtajakausi käynnistyy kesäjuhlalla

Helsinki avaa Suomen EU-puheenjohtajakauden maanantaina 8. heinäkuuta kesäjuhlalla Töölönlahdella. Luvassa on muun muassa pihapelejä, lavatanssia ja jalkapalloa.

Helsinki on Suomen EU-puheenjohtajakauden päänäyttämö heinäkuusta joulukuuhun 2019. Suomessa järjestettävät kokoukset pidetään pääosin Finlandia-talolla. Puheenjohtajuuden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa.
Heinäkuisissa kesäjuhlissa Töölönlahden puistoon rakentuu juhla-alue, johon voi tulla piknikille, pelaamaan pihapelejä, tanssimaan lavatansseja tai sitomaan vihtoja ja kukkaseppeleitä. Luvassa on myös musiikkiesityksiä ja kansainvälisen juniorijalkapalloturnauksen, Helsinki Cupin avajaiset. Osaa Helsinki Cupin peleistä voi seurata paraatipaikalta. Turnauksen ohjelman voi katsoa Helsinki Cupin verkkosivuilta.
Kansalaistorilla tapahtumaan sisältöä tuovat valtioneuvoston kanslian lisäksi ulkoministeriön Eurooppatiedotus sekä EU-parlamentin ja komission Suomen edustustot. Puheenjohtajamaana Suomi nostaa ilmastonmuutoksen tärkeyden näkyvällä tavalla osaksi kesäjuhlaa: juhlapaikalle nousee taiteilija Kaisa Salmen Plastic Mama -teos, joka on kierrätysmuovista koululaisten kanssa valmistettu barokkimekko.

Kuva: Lauri Rotko

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös