Seuraa meitä

Muutoksia HSL:n lippuihin

AJASSA

Muutoksia HSL:n lippuihin

Korona on kurittanut HSL:n taloutta, mikä näkyy vuodenvaihteessa lippujen hinnoissa.

Aikuisten 30 vuorokauden kausilippujen hinnat nousevat vuoden 2021 alussa 3 eurolla, kerta- ja vuorokausilippujen hinnat pysyvät ennallaan.
Senioreiden eli 70 vuotta täyttäneiden alennus siirtyy päiväajan kertalipusta kausilippuihin. Heidän 30 vuorokauden kausilippunsa hinta laskee yli 40 prosenttia, esimerkiksi AB-alueen lippu 59,70 eurosta 34,50 euroon. Samalla kellonaikaan sidottu alennus kertalipusta jää historiaan.
Korona keskeytti kuljettajien lipunmyynnin keväällä 2020, ja nyt käytännöstä on päätetty tehdä pysyvä vuoden alusta lähtien. HSL uskoo muutoksen nopeuttavan matkantekoa merkittävästi, vaikka kuljettajalipun kysyntä ennen koronaa oli alle prosentin kokonaismyynnistä.
HSl ennakoi myös ensi vuodella vaikeuksia, sillä lipputulojen arvioidaan jäävän noin 65 prosenttiin vuoden 2019 tasosta.

–HSL on kiitollinen, että olemme saaneet valtiolta kuluvana vuonna merkittävää tukea lipputulojen menetyksiä kattamaan, mutta tarvitsemme valtion tukea myös vuonna 2021 alijäämän kattamiseksi. Myös palvelutason leikkaukset, lippujen hintojen korotukset sekä kuntaosuuksien kasvattaminen ja lainan ottaminen ovat mahdollisia keinoja tilanteesta selviämiseksi, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi toteaa.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös