Seuraa meitä

Nuorten auttamisoperaatio koulujen päättymispäivänä 4.6. Helsingissä

AJASSA

Nuorten auttamisoperaatio koulujen päättymispäivänä 4.6. Helsingissä

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio koulujen päättymispäivän iltana ja yönä 4.6. Operaation tarkoituksena on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria esimerkiksi keskustelemalla, mutta myös antamalla heille ensiapua kaduilla ja ohjaamalla jatkohoitoon tarvittaessa.

Jalkapartiot kiertävät mm. Helsingin keskustan alueella, Kaivopuistossa ja Vuosaaressa sekä muilla nuorten yleisesti suosimilla paikoilla, kuten Munkkiniemen, Rastilan, Hietsun ja Pikkukosken uimarannoilla. Operaatio alkaa klo 15.00 ja jatkuu tarpeen mukaan niin kauan kuin nuoria on liikkeellä.

Auttamisoperaatiossa on mukana noin 100 henkilöä, joista 60 on ammattilaisia ja nelisenkymmentä vapaaehtoisia. Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, Saapas-toiminnan, Aseman Lapset ry:n, Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö Snellun sekä poliisin ja ensihoidon kanssa.

Yhteistyönä järjestettävällä operaatiolla on pitkät perinteet, ensimmäiset nuorten auttamisoperaatiot järjestettiin jo 1980-luvun vaihteessa. Operaatioita on järjestetty vappu- ja uudenvuodenöinä sekä 90-luvulta lähtien myös koulujen päättäjäispäivinä.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös