Seuraa meitä

Osa Vantaan liityntäpysäköintialueista muuttuu maksullisiksi

AJASSA

Osa Vantaan liityntäpysäköintialueista muuttuu maksullisiksi

Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan juna-asemilla sijaitsevat liityntäpysäköintialueet muuttuvat maksullisiksi. Vain joukkoliikennelipulla voi jatkossakin pysäköidä ilmaiseksi.

Voimassa olevan HSL:n tai VR:n joukkoliikennelipun haltijat voivat pysäköidä liityntäpysäköintialueilla 12 tuntia ilmaiseksi näyttämällä lippunsa pysäköintiautomaatin QR-lukulaitteelle tai matkakortinlukijalle ja syöttämällä automaattiin autonsa rekisteritunnuksen. Ilmaiseen pysäköintiin oikeuttaa niin kausi- kuin kertalippukin. Automaatista saa lipukkeen, mutta sitä ei tarvitse viedä esille autoon, sillä pysäköinninvalvonta näkee pysäköintioikeuden sähköisesti automaattiin syötetyn rekisteritunnuksen perusteella.
Ilman joukkoliikennelippua pysäköinti maksaa jatkossa viisi euroa. Myös tässä tapauksessa enimmäispysäköintiaika on 12 tuntia. Muutos tulee voimaan alkuvuodesta 2020.
Muutoksella pyritään samaan liityntäpysäköintialueet paremmin todellisten liityntäpysäköijien käyttöön. Nykyisin alueille pysäköivät myös monet, jotka eivät käytä joukkoliikennettä.
Vantaan muilla liityntäpysäköintialueilla pysäköinti on edelleen maksutonta kaikille, mutta maksullisuutta laajennetaan myöhemmin ainakin Vehkalaan, Vantaankoskelle ja Kivistöön.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös