Seuraa meitä

Senaatintorin uusi valaistus valmistui

AJASSA

Senaatintorin uusi valaistus valmistui

Senaatintori on saanut uuden valaistuksen mittavan työn lopputuloksena.

Senaatintorin valaistuksen uusiminen on ollut suuri ja pitkä hanke. Valaistussuunnitelman laatiminen yhteistyössä Helsingin kaupungin eri osapuolten, torin reunoilla kiinteistöjä hallinnoivien ja käyttävien tahojen sekä Museoviraston kanssa, aloitettiin jo vuonna 2013.
Uusi valaistus käsittää katu- ja torivalaistuksen lisäksi ympäröivien rakennusten julkisivuvalaistukset. Lisäksi Katariinankadun ja Sofiankadun sekä Torikortteleiden Aleksanterinkadun puoleisten kiinteistöjen seinälyhtyihin perustuva valaistustapa on sovitettu historialliseen kontekstiinsa nykyteknologiaa soveltaen. Normaalissa tilanteessa torin ja julkisivujen valaistus on käytössä noin puolella teholla, joka riittää hyvin alueen valaisemiseen, mutta vaadittaessa tehokkuutta voidaan lisätä.
Valaistussuunnittelusta vastasi VALOA Design Oy ja sähkösuunnittelusta Sitowise Group Oyj.
Valaisinpylvään suunnittelusta järjestettiin vuonna 2018 avoin suunnittelukilpailun, jonka voittajaksi valittiin Futudesign Oy:n suunnitelma.
Historiaa huokuva Senaatintori on suosittu matkailijoiden kuvauskohde. Torin reunalta löytyy muun muassa kantakaupungin vanhin rakennus, vuonna 1757 valmistunut Sederholmin talo.

Kuva: Juhana Konttinen

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös