Seuraa meitä

Helsinki myy tunnettuja rakennuksiaan

AJASSA

Helsinki myy tunnettuja rakennuksiaan

Helsinki suunnittelee muun muassa Kaivohuoneen ja Klippanin sekä Kulosaaren kartanon myyntiä.

Kaupunki pyrkii luopumaan kohteista, joilla ei ole käyttöä sen omassa palvelutuotannossa. Rakennukset valitaan myyntiin muun muassa niiden kunnon ja kehityspotentiaalin perusteella. Nyt myyntiin esitettäviin yhteentoista kohteeseen on tulossa merkittäviä perusparannuksia tai niissä on jo välittömiä remonttitarpeita.
Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kohteiden myyntiä koskevaa suunnitelmaa kokouksessaan 7. maaliskuuta. Jos lautakunta hyväksyy suunnitelman, rakennusten myynti on tarkoitus aloittaa tänä vuonna. Osa kohteista on tarkoitus myydä tarjouskaupalla ja osa neuvottelumenettelyllä.

Myynnissä ravintoloita, kuntoutustoimintaa ja asumista

Tarjouskaupalla myytävien kohteiden joukossa ovat Kaivopuistossa sijaitseva Kaivohuone ja puiston edustalla Luoto-saarella sijaitseva Klippan, jotka ovat vuokrattu ravintoloiksi. Rakennukset pysyvät jatkossakin ravintolakäytössä.
Kulosaaren kartanon rakennukset suunnitellaan myytäväksi matkailu- ja tapahtumakäyttöön. Myyntisuunnitelmaan sisältyy 11 rakennusta, jotka ovat suojeltuja. Tavoitteena on myydä myös Itä-Helsingissä kaksi historiallista rakennusta, Villa Solvik ja Rastilan kartano.
Myytäväksi suunnitellaan myös Malmilla sijaitsevia kuntoutustoiminnan käytössä olevia rakennuksia. Malmikoti Kunnantiellä ja Malmin päivätoimintakeskus Vanhalla Helsingintiellä ehdotetaan myytäväksi neuvottelumenettelyllä sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön.

Kuva Kim Öhman / Helsinki Partners

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös