Seuraa meitä

Vaatteita kierrätetään ahkerasti

AJASSA

Vaatteita kierrätetään ahkerasti

Suomalaiset lahjoittivat UFF:n vaatekeräykseen käytettyjä vaatteita vuonna 2022 noin 12,3 miljoonaa kiloa, mikä oli keskimäärin 2,3 kiloa asukasta kohden.

Yli 100 000 asukkaan kaupungeista innokkaimmin vaatteita tuotiin keräyspisteisiin Jyväskylässä, 2,74 kiloa per asukas. Helsingissä kilomäärä oli 1,1 per asukas, mutta kokonaiskeräysmäärä oli Suomen suurin, 727 098 kiloa. Espoossa vaatteita kerättiin 1,2 kiloa asukasta kohti ja Vantaalla 0,97 kiloa.
UFF:n vaatekeräykseen käyvät lahjoitettavaksi ensisijaisesti kaikki uudelleenkäyttöön sopivat, ehjät ja puhtaat vaatteet. Uudelleenkäytettävyyden arviointi voi kuitenkin joskus olla hankalaa. Jos kuluttaja epäröi lahjoituksen soveltuvuutta keräykseen, UFF kehottaa viemään vaatteen siinäkin tapauksessa keräysastiaan. Näin varmistetaan, että sellaisenaan käyttökelpoisten vaatteiden elinkaari jatkuu, eivätkä ne joudu poistotekstiilin joukossa vähempiarvoiseen käyttöön raaka-aineeksi. Noin 2,5 prosenttia UFF:lle lahjoitetuista vaatteista on lopulta uudelleenkäyttöön kelpaamatonta. Säätiö kertoo tukevansa keräämillä varoilla kehitysyhteistyöhankkeita muun muassa Angolassa, Intiassa ja Mosambikissa. Vuonna 2022 tuki oli noin 2,1 miljoonaa euroa.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös