Seuraa meitä

Andrea Bocelli Hartwall Areenalla

IHMISET

Andrea Bocelli Hartwall Areenalla

Perjantaina 24.5. Hartwall Areenan lavalle nousee italialainen Andrea Bocelli, joka on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista tenoreista.

Helsingin esiintyminenon osa Andrea Bocellin viimeisimmän albumin Si maailmankiertuetta.
Viime syksynä ilmestynyt levy on Bocellin ensimmäinen 14 vuoteen. Levyllä kuullaan mm. duetot tenorin pojan Matteon ja Ed Sheeranin kanssa. Edellisen kerran Andrea Bocelli esiintyi Suomessa vuonna 2017 loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla. Konsertissa tullaan ennakkotietojen perusteella kuulemaan uuden levyn materiaalia, sekä klassikoita tenorin mittavan uran varrelta. Andrea Bocellia säestää Lohjan kaupunginorkesteri ja kuorona kuullaan Suomen huippukuoroihin lukeutuva Chorus Ars Musica. Edellisten lisäksi konsertissa kuullaan myös Bocellin itsensä valitsemaa sopraanoa.

Mittava ura

Toscanasta kotoisin oleva Andrea Bocelli on eräs menestyneimmistä tenoreista maailmassa. Lapsesta asti glaukoomaa sairastanut Andrea Bocelli menetti näkönsä ollessaan vasta 12-vuotias, kun hän sai jalkapallosta kovan iskun päähänsä.
Bocelli on opiskellut ennen varsinaista muusikonuraa lakitieteiden tohtoriksi, hän kustansi opiskelujaan mm. ravintolapianistina.
Hän on onnistuneesti yhdistänyt oopperalaulua ja kevyempää musiikkia, joten sellaisetkin, jotka eivät kuuntele oopperaa lainkaan, ovat ottaneet hänet omakseen. Karismaattinen Andrea Bocelli on myynyt maailmanlaajuisesti jo yli 80 miljoonaa albumia, saanut lukuisia palkintoja ja oman tähden halutulle Hollywood Walk of Famelle. Kevyemmän musiikin lisäksi hän on esiintynyt oopperoissa, ja levyttänyt mm. Giacomo Puccinin klassikot Toscan ja La bohèmen. Andrea Bocelli on esiintynyt myös kolmelle paaville ja yhtä monelle USA:n presidentille. Hän on duetoinut uransa aikana mm. Eros Ramazzottin ja Celine Dionin kanssa.

Hittien hitti

Andrea Bocellin ensimmäinen varsinainen hitti oli vuonna 1992 italialaisen rokkarin Zucceheron kanssa yhdessä levyttämä duetto nimeltä Miserere. Varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 1994, kun Andrea Bocelli voitti Sanremon laulukilpailun tulokkaiden sarjan kappaleella Il Mare Calmo Della Sera, jonka jälkeen julkaistu ensilevy myi Italiassa saman tien platinaa. Kansainvälinen ura lähti toden teolla liikkeelle, kun Bocelli levytti yhden kaikkien aikojen tunnetuimman rakkauslaulun Con te partirò (Time To Say Goodbye) yhdessä laulajatar Sarah Brightmanin kanssa. Kappale on juuri se mahtipontisen kaunis laulu, joka välittömästi yhdistetään Bocelliin, hänestä puhuttaessa. Hitin sisältänyt levy Romanzasta on edelleenkin eniten maailmassa myynyt italialaisalbumi.

Kuva: Mark Seliger

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Ovatko ruokatottumukset kunnossa?

  Kirjoittanut

  12 tuttua suomalaista nähdään MTV3-kanavalla ke 22.9. klo 20 alkavalla Olet mitä syöt -kaudella. Ensimmäistä kertaa...

 • IHMISET

  Vieläkö Sohvaperunat kiinnostavat

  Kirjoittanut

  Suomalaisten suosikiksi nousseen Sohvaperunat ohjelmasarjan 12. kausi käynnistyy perinteiseen tapaan edelliskauden kertauksella 24.9. Uudet jaksot starttaavat...

 • IHMISET

  Laulavat naamarit

  Kirjoittanut

  Keitä ovat Bilepanda, Hattara, Kettu, Leppäkerttu, Murkku, Yksisarvinen, Jaguar, Corppi, Fenix, Dino, Perhonen, Peto, Supersankari, Pusu,...

 • IHMISET

  Lore, Tuija ja Mertaranta

  Kirjoittanut

  Kesäterassi-ohjelma tuo kolmen viikon ajan ruutuun kesän mielenkiintoisimmat vieraat ja puheenaiheet. Kesän puheenaiheet tarjoillaan jälleen Allas...

 • IHMISET

  Oi Suomi oi!

  Kirjoittanut

  Edessä on poikkeuksellisen herkullinen jalkapallokesä, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on ensimmäistä kertaa mukana hakemassa menestystä EM-kisoissa....

Ilmoitus

Uusimmat artikkelit

Ilmoitus
Mainos
Ylös