Seuraa meitä

Hyvää Jussia!

IHMISET

Hyvää Jussia!

Jussi Vatanen on kesäihminen. Kiireisen ja kysytyn näyttelijän kesä kuluu työn merkeissä uuden TV- sarjan kuvauksissa, mutta lomailuunkin sentään löytyy hieman aikaa. Suosikkinäyttelijän intohimona on myös jalkapallon seuraaminen, joka tuottaa juuri tällä hetkellä hyviä fiiliksiä.

Jussin talvisesonki meni pitkästä aikaa säännöllisen näyttämötyöskentelyn parissa, kun Kansallisteatterissa esitettiin Anton Tsehovin klassikkonäytelmää Kolme Sisarta.
Paavo Westerbergin ohjaama näytelmä vei Jussi Vatasen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen teatterilavalle.
–Tein ensimmäisen vierailuni Kansallisteatteriin ja olipa kerrassaan mahtava kokemus. Hyvä työporukka ja meininki kauttaaltaan, jota jatketaan vielä kesätauon jälkeenkin kymmenellä esityksellä.
Syksyllä on tulossa lisäksi myös Elisa- viihteelle tehtävä psykologinen trilleri Huone 301. Tämän kesän aikana kuvattavaa TV- sarjaa ohjaa Mikko Kuparinen ja Jussin lisäksi muissa keskeisissä osissa nähdään mm. Antti Virmavirta, Kaija Pakarinen ja Leena Pöysti.
Sarjan kuvaukset alkoivat jo keväällä, mutta pienen tauon jälkeen jatketaan loppukesästä. Välissä pidetään lomaa ja päästään nauttimaan hetkeksi Suomen suvesta ja Juhannuksesta.

Kesäihminen

–Olen kesäihminen ja vielä nimenomaan Suomen kesän ihminen, toteaa Jussi ja jatkaa: On todella hienoa kun joka puolella maata järjestetään erilaisia kesätapahtumia, olivat ne paikkakunnat sitten suuria tai kuinka pieniä tahansa. Ihmiset haluavat tehdä yhdessä oman paikkakuntansa tyylisiä ja henkisiä juttuja, joissa ensimmäinen kriteeri ei ole taloudellinen hyöty vaan yhdessä tekeminen ja kesäfiilingin esiinnostattaminen.
Jussi Vatanen on itsekin ollut mukana oman kotipaikkakuntansa kesätapahtumissa Sonkajärvellä ja Sukevalla useampana vuotena, mutta tänä kesänä pidetään välivuosi tiiviin kalenterin ja kesälomien sovittamisen johdosta.
Juhannus on Vataselle mieluinen kesän tahdinjakaja, joka on kuin käänteinen Joulu.
–Tietyllä lailla tätä kohti mennään keväästä lähtien ja Juhannus jakaa sopivasti koko vuoden kierron. Ajatus ajan kulusta peilautuu paljon Juhannuksen kautta. Juhannuksesta voi nauttia myös monella tapaa ja kaupungissa vietettynäkin se voi olla kiinnostava, tuumailee Jussi.

Futismies Vatanen

Jalkapallo kuului vahvasti juniori-ikäisen Jussin elämään. Pelaaminen sujui PK-37:n riveissä Iisalmessa ja B ja A- ikäisinä oltiin nuorten 1- divisioonassa. Armeija ja opiskelu katkaisivat Vatasen aktiivipelaamisen, mutta esim. FC Zoomin riveissä hänet on myöhemmin nähty varsin taitavana vasenjalkaisena keskikenttäpelaajana.
Nyttemmin aika futiksen parissa kuluu jälkipolven juniori-joukkueen HPS:n apulaisvalmentajana.
Viime syksynä televisiossa pyörinyt Pelipäivä- ohjelma vei Jussin tutustumaan eurooppalaiseen jalkapallokulttuuriin.
–Suurin yllätys koko siinä produktiossa oli huomata aivan tavallistenkin ihmisten tietoisuus kannattamiensa joukkueiden historiasta. Omien joukkueiden vaiheet maalitykkeineen, keskeisine pelaajineen ja toimintatapoineen ovat kulttuuria, joka siirtyy äidinmaidossa.
Iso asia Vatasen mielestä oli myös tajuta futispelipäivien merkityksen nimenomaan perhetapahtumana. Tottakai Euroopassa on vankat fanikatsomot, mutta sen ohessa perhekatsomoiden osuus tekee jalkapalloyleisöstä monikerroksisemman, kuin meillä ehkä ajatellaankaan. Futiskannattaminen on sen keskeisillä kulttuurialueilla paljon positiivisempi juttu, kuin lieve-ilmiöt antavat joskus ymmärtää, nostaa esiin Jussi.
Tämän hetken futisfania ilahduttaa tietysti Suomen miesten maajoukkueen hienot otteet.
–Peliesityksistä ja haastatteluista paistaa esiin into ja hyvä henki. Positiivisuus ja yleisfiilinki joukkueen ympärillä on jotain sellaista uutta, mitä itse seuranneena en ole aiemmin havainnut. Hyvältä näyttää, toteaa Jussi.

Teksti ja kuva: Hessu Pirhonen

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Tuutin täydeltä urheilua

  Kirjoittanut

  Pariisin Olympialaisten mediaoikeudet omistava Warner Bros. Discovery välittää yleisölle Pariisin olympialaisten jokaisen hetken 24.7.2024 alkaen. Pariisin...

 • IHMISET

  Kuukausi jalkapallon juhlaa

  Kirjoittanut

  Jalkapallon ystäville tarjotaan tänä kesänä nautiskeltavaa, kun lajin Euroopan mestaruudesta pelataan Saksassa kesä-heinäkuussa. Yle näyttää kisojen...

 • IHMISET

  Merta edemmäs kalaan

  Kirjoittanut

  Miljoonayleisön saavuttaneen sarjan kolmannella ja päätöskaudella Jari Tervo ja Jani Halme viimein tajuavat, että tosisuomalaisuutta etsiessä...

 • IHMISET

  Mestarin hurja elämä

  Kirjoittanut

  Tositapahtumiin perustuva draamasarja ”Jarno ja minä” kuvaa Jarno Saarisen nousua lajinsa nuoreksi maailmantähdeksi 70-luvulla. Samalla se...

 • IHMISET

  Tampereella pidetään hauskaa

  Kirjoittanut

  Kotimaisen komedian huippunimet sekä uudet tulokkaat ottavat huomaansa MTV:n perjantai-illat 24. toukokuuta alkaen, kun Jaakko Saariluoman...

Ylös