Seuraa meitä

Hyvää Jussia!

IHMISET

Hyvää Jussia!

Jussi Vatanen on kesäihminen. Kiireisen ja kysytyn näyttelijän kesä kuluu työn merkeissä uuden TV- sarjan kuvauksissa, mutta lomailuunkin sentään löytyy hieman aikaa. Suosikkinäyttelijän intohimona on myös jalkapallon seuraaminen, joka tuottaa juuri tällä hetkellä hyviä fiiliksiä.

Jussin talvisesonki meni pitkästä aikaa säännöllisen näyttämötyöskentelyn parissa, kun Kansallisteatterissa esitettiin Anton Tsehovin klassikkonäytelmää Kolme Sisarta.
Paavo Westerbergin ohjaama näytelmä vei Jussi Vatasen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen teatterilavalle.
–Tein ensimmäisen vierailuni Kansallisteatteriin ja olipa kerrassaan mahtava kokemus. Hyvä työporukka ja meininki kauttaaltaan, jota jatketaan vielä kesätauon jälkeenkin kymmenellä esityksellä.
Syksyllä on tulossa lisäksi myös Elisa- viihteelle tehtävä psykologinen trilleri Huone 301. Tämän kesän aikana kuvattavaa TV- sarjaa ohjaa Mikko Kuparinen ja Jussin lisäksi muissa keskeisissä osissa nähdään mm. Antti Virmavirta, Kaija Pakarinen ja Leena Pöysti.
Sarjan kuvaukset alkoivat jo keväällä, mutta pienen tauon jälkeen jatketaan loppukesästä. Välissä pidetään lomaa ja päästään nauttimaan hetkeksi Suomen suvesta ja Juhannuksesta.

Kesäihminen

–Olen kesäihminen ja vielä nimenomaan Suomen kesän ihminen, toteaa Jussi ja jatkaa: On todella hienoa kun joka puolella maata järjestetään erilaisia kesätapahtumia, olivat ne paikkakunnat sitten suuria tai kuinka pieniä tahansa. Ihmiset haluavat tehdä yhdessä oman paikkakuntansa tyylisiä ja henkisiä juttuja, joissa ensimmäinen kriteeri ei ole taloudellinen hyöty vaan yhdessä tekeminen ja kesäfiilingin esiinnostattaminen.
Jussi Vatanen on itsekin ollut mukana oman kotipaikkakuntansa kesätapahtumissa Sonkajärvellä ja Sukevalla useampana vuotena, mutta tänä kesänä pidetään välivuosi tiiviin kalenterin ja kesälomien sovittamisen johdosta.
Juhannus on Vataselle mieluinen kesän tahdinjakaja, joka on kuin käänteinen Joulu.
–Tietyllä lailla tätä kohti mennään keväästä lähtien ja Juhannus jakaa sopivasti koko vuoden kierron. Ajatus ajan kulusta peilautuu paljon Juhannuksen kautta. Juhannuksesta voi nauttia myös monella tapaa ja kaupungissa vietettynäkin se voi olla kiinnostava, tuumailee Jussi.

Futismies Vatanen

Jalkapallo kuului vahvasti juniori-ikäisen Jussin elämään. Pelaaminen sujui PK-37:n riveissä Iisalmessa ja B ja A- ikäisinä oltiin nuorten 1- divisioonassa. Armeija ja opiskelu katkaisivat Vatasen aktiivipelaamisen, mutta esim. FC Zoomin riveissä hänet on myöhemmin nähty varsin taitavana vasenjalkaisena keskikenttäpelaajana.
Nyttemmin aika futiksen parissa kuluu jälkipolven juniori-joukkueen HPS:n apulaisvalmentajana.
Viime syksynä televisiossa pyörinyt Pelipäivä- ohjelma vei Jussin tutustumaan eurooppalaiseen jalkapallokulttuuriin.
–Suurin yllätys koko siinä produktiossa oli huomata aivan tavallistenkin ihmisten tietoisuus kannattamiensa joukkueiden historiasta. Omien joukkueiden vaiheet maalitykkeineen, keskeisine pelaajineen ja toimintatapoineen ovat kulttuuria, joka siirtyy äidinmaidossa.
Iso asia Vatasen mielestä oli myös tajuta futispelipäivien merkityksen nimenomaan perhetapahtumana. Tottakai Euroopassa on vankat fanikatsomot, mutta sen ohessa perhekatsomoiden osuus tekee jalkapalloyleisöstä monikerroksisemman, kuin meillä ehkä ajatellaankaan. Futiskannattaminen on sen keskeisillä kulttuurialueilla paljon positiivisempi juttu, kuin lieve-ilmiöt antavat joskus ymmärtää, nostaa esiin Jussi.
Tämän hetken futisfania ilahduttaa tietysti Suomen miesten maajoukkueen hienot otteet.
–Peliesityksistä ja haastatteluista paistaa esiin into ja hyvä henki. Positiivisuus ja yleisfiilinki joukkueen ympärillä on jotain sellaista uutta, mitä itse seuranneena en ole aiemmin havainnut. Hyvältä näyttää, toteaa Jussi.

Teksti ja kuva: Hessu Pirhonen

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Ja laulu soi

  Kirjoittanut

  All Together Now Suomi on Jaana Pelkosen juontama musiikkiviihde-ohjelma, jonka keskiössä nähdään kaikkien aikojen isoin tuomaristo....

 • IHMISET

  Taas ollaan Kuutamolla

  Kirjoittanut

  Kotikatsojia 2000-luvun alussa ilahduttanut televisio-ohjelma Kuutamolla on tehnyt paluun tänä syksynä. Janne Katajan juontamassa ohjelmassa tunnetut...

 • IHMISET

  Uudet maskit arvattavaksi

  Kirjoittanut

  Viime kaudella kevyeksi puheenaiheeksi nousseen Masked Singer Suomi -ohjelman toinen tuotantokausi tarjoaa 12 hahmoa katsojien arvattavaksi....

 • IHMISET

  Hauskinta hahmoa hakemassa

  Kirjoittanut

  Putous Allstarsin kolmas livelähetys nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 3.10. kello 19.30 alkaen. Kolmannen jakson estradilla nähdään Kiti...

 • IHMISET

  Jäähyväiset Susannalle

  Kirjoittanut

  Uudet tuulet puhaltavat syksyllä Yle TV1:n kestosuosikkeihin kuuluvassa Puoli seitsemän -ohjelmassa. Susanna Laine ilmoitti syyskauden ensimmäisessä...

Ilmoitus

Uusimmat artikkelit

Ilmoitus
Mainos
Ylös