Seuraa meitä

Kellot soi, kieli poskessa

IHMISET

Kellot soi, kieli poskessa

Hiljattain TV 2:lla alkoi kotimainen komediasarja Kellot soi, jonka pääosissa nähdään kaksi kotimaista kestosuosikkia Minttu Mustakallio ja Laura Malmivaara.

Kymmenosaisessa sarjassa seurataan melkoisen omalaatuisen, kuvitteellisen Pisakallion yläkoulun opettajien edesottamuksia yhden lukuvuoden ajalta. Juuri rehtorin virkaan astunut Minerva Böhm (Minttu Mustakallio) aloittaa uuden lukukauden erityisen tehokkaasti, eivätkä kaikki kollegat seuraa hänen tehokkuuttaan hyvällä. Sekä apulaisrehtori Anne Asikainen-Kariluoma-Ståhlbergiä (Laura Malmivaara), että sivistystoimenjohtaja Jukkis (Lari Halme) haastavat uuden rehtorin todenteolla. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Sanna-Kaisa Palo (Pirkko), Pihla Penttinen (Virve), Joanna Haartti (Tilli), Elias Gould (Mikko), Hannes Suominen (Heikki), Antti Launonen (Ilari). Käsikirjoituksesta vastaavat Marjo Vento ja Sari Vento ja ohjaajina ovat Lenka Hellstedt ja Olli Ilpo Salonen. Ylellä on ensimmäisen kauden jälkeen optio yhdestä–kahdesta jatkotuotantokaudesta, joten jatkoakin saattaa olla luvassa.

Minttu Mustakallio

Kellot Soi sarjan omintakeisena rehtori Minerva Böhminä nähtävä Minttu Mustakallio on ehtinyt vuosien varrella olla monenlaisissa produktioissa mukana. Mustakallio on näytellyt mm. menestyselokuvissa Lapsia ja aikuisia, Varasto sekä kolmessa Risto Räppääjä elokuvassa. Teatterin puolella häntä on nähty mm. Kansallisteatterissa, Q-teatterissa ja Ryhmäteatterissa.
–Minervan hahmo on todella herkullinen. Roolissa sai käyttää todella erilaisia taitoja. Tässä on mukana tiukkaa yhteiskunnallista kritiikkiä piilotettuna komediaan: sarja kritisoi säästökuuria, jota opettajat joutuvat koulussa veivaamaan. Toivon, että katsojat löytävät sarjasta myös tämän puolen. Sarjassa nähdään erilaisia hieman nolojakin kommelluksia – Minua hävetti jo silloin, kun luin tekstiä. Katsoja voi sitten seurata roolihahmoani ja miettiä, että miten tuo ikinä kehtaa, Minttu nauraa.
–Se juuri on kiinnostavaa, kun joutuu menemään jonkin asian yli. Jos ei ota mitään riskejä, niin en usko, että mitään tapahtuu, Mustakallio kertoi Iltalehdelle.

Laura Malmivaara

Laura Malmivaara ei liikoja esittelyjä kaipaa, sillä hän on suomalaisten elokuvien ja TV-sarjojen vakionäyttelijöitä. Malmivaara on nähty suosituissa elokuvissa Kuutamolla, Levottomat sekä FC Venus. Television puolella Malmivaara kuului Kotikatu-sarjan vakiokaartiin. Malmivaara tunnetaan myös taitavana valokuvaajana. Kellot Soi sarjassa Laura Malmivaara nähdään apulaisrehtori Anne Asikainen-Kariluoma-Ståhlbergin roolissa. –Anne on niin sanotusti normaali tyyppi, ja yritin häntä esittäessäni pysyä realismissa kiinni. Kuvattaessa minulla oli sikäli hyvä asema, että yritin vain pitää pokkaa ja katsoin, kun muut hahmot sekoilevat ympärillä. Välillä piti tosissaan purra hammasta, ettei olisi revennyt nauramaan, Malmivaara kertoi Seiskalle.

Teksti: Leo Gelhar

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

Ylös