Seuraa meitä

Hyvää huomenta!

IHMISET

Hyvää huomenta!

Ylen aamu-tv:n toimittaja Sanna Savikko törmää usein ihmisten kysymyksiin aikaisista herätyksistä ja hulluista työajoista. Ajankohtaisten aiheiden vyöryssä haasteisiin tartutaan jo aamuvarhain ja taustatöitä tehdään viikonloppuisinkin. Omistautuminen ja arvostus omaan työhön on vankkaa ja niillä mennään luottavaisesti eteenpäin.

Kun valtaosa kansasta vasta käynnistelee kotona päiväänsä ovat aamutelevision toimittajat ruudussa jo täydessä toiminnassa. Lähetysten sisältö pääsääntöisesti on jo edellispäivänä varsin tarkkaan mietittyä ja valmisteltua, mutta Aamu-tv:n tunnelma syntyy vain ja ainoastaan siinä ja nyt.
Olemme saaneet katsojilta hyvää palautetta ohjelman tunnelmasta, kertoo Sanna Savikko ja jatkaa: läsnäolo häviää mikäli aletaan saarnata massoille. Tarkoitus on elää hetkessä aina kyseisten vieraiden kanssa – tehdä työtä omalla persoonalla. 
Sisältö on tietysti aina etusijalla ja laatu pyritään pitämään monipuolisen korkeana ja niin että katsoja saa siitä jotain irti. Tietoa välitetään ei tyrkyttämällä, mutta ajankohtaisesti tarjoamalla aamuun mielenkiintoisia aiheita ja haastamalla katsojia ajatuksiin. Ylen aamu-tv on ajankohtaistoimitusta, mutta uutispuolen kanssa vahvassa vuorovaikutuksessa. Haemme toki myös uutisellisuutta mukaan omiin aiheisiimme vieraidemme kanssa, muistuttaa Sanna.

Päivä alkaa pikkutunneilla

    Aamutelevision työt alkavat maskissa jo aamuneljältä, mutta uutisrumban painaessa tahtiaan ovat mahdolliset päivitykset käytävä läpi tätäkin ennen. Mikäli ajankohtaisessa maailmassa on tapahtunut jotain todella pysäyttävää tai on jokin erikoistilanne, niin kyllä tietoa saadaan toimittajalle vaikka keskellä yötä.
Vielä ennen varsinaista lähetystä jää aikaa muokata käsikirjoituksia omiin osuuksiin viime hetken päivityksillä. Journalistisesti haastavimpia ovat erikoistilanteet, joissa uutistapahtuma elää vielä aamun aikana. Kuinka nopeasti saat oleelliset tiedot ja kuinka oleellisista ja luotettavista lähteistä, nostaa Sanna esiin.
Ylen aamu-tv:n toimittajat saavat itse taustoittaa ja valmistella haastattelujansa, mikä Sanna Savikon mielestä on mahtavaa. Olennaista lähetysten kokonaisuuden kannalta on kuitenkin tiimityö, jossa koko paketti tuottajan, ohjaajan, uutisten taustatuen ja tekniikan kanssa saadaan kunnolla rullaamaan.
Yhteishenki on tärkeää jo poikeuksellisine työaikoineenkin ja sitä on kehuttu myös talomme sisältä, kertoo Sanna.

Tietopankki kasvaa

Toimittajaryhmän jäsenille kertyy keskimäärin 2 suoraa lähetystä viikossa ja loppuaika menee ideointiin ja valmisteluihin. Oma uteliaisuus ja kiinnostus vain lisäävät työn mielekkyyttä ja sen kylkiäisenä ollaan hyvin kartalla moneen suuntaan alati muuttuvassa ajankohtaismaailmassa.
Uutisia ja kaikkea mahdollista urheilua myöten tulee seurattua jopa liikaakin. Koska teemme ohjelmaa niin erilaisista aiheista, väkisinkin tulee seurattua laajasti erilaisia asioita. Perustietämys kasvaa koko ajan kuin itsestään ja se on arvokas pohja tähän työhön, painottaa Savikko.
Sanna Savikko on muiden tiimiläisten ohessa vetänyt myös maanantaiaamujen urheilun yhteenveto-osuutta Jälkihikeä. Kun varsinkin urheilun saralla kaikki mielenkiintoinen tapahtuu viikonloppuisin, asettaa se erityishaasteita varhaisen maanantain ohjelmaosuuteen.
Aiheet vieraiden kanssa käydään läpi jo edeltävänä perjantaina tulevaa lähetystä silmällä pitäen, mutta vielä aivan viime minuuteille saakka Jälkihikeä saatetaan muuttaa tuloksista ja tilanteista riippuen. Sitähän oikein toivoo, että tapahtuisi paljon ja uutta, jotta saataisiin aiheisiin aina viimeisin päivitetty tieto, summaa loppuun Sanna.

Teksti ja kuva: Hessu Pirhonen

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Ja laulu soi

  Kirjoittanut

  All Together Now Suomi on Jaana Pelkosen juontama musiikkiviihde-ohjelma, jonka keskiössä nähdään kaikkien aikojen isoin tuomaristo....

 • IHMISET

  Taas ollaan Kuutamolla

  Kirjoittanut

  Kotikatsojia 2000-luvun alussa ilahduttanut televisio-ohjelma Kuutamolla on tehnyt paluun tänä syksynä. Janne Katajan juontamassa ohjelmassa tunnetut...

 • IHMISET

  Uudet maskit arvattavaksi

  Kirjoittanut

  Viime kaudella kevyeksi puheenaiheeksi nousseen Masked Singer Suomi -ohjelman toinen tuotantokausi tarjoaa 12 hahmoa katsojien arvattavaksi....

 • IHMISET

  Hauskinta hahmoa hakemassa

  Kirjoittanut

  Putous Allstarsin kolmas livelähetys nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 3.10. kello 19.30 alkaen. Kolmannen jakson estradilla nähdään Kiti...

 • IHMISET

  Jäähyväiset Susannalle

  Kirjoittanut

  Uudet tuulet puhaltavat syksyllä Yle TV1:n kestosuosikkeihin kuuluvassa Puoli seitsemän -ohjelmassa. Susanna Laine ilmoitti syyskauden ensimmäisessä...

Ilmoitus

Uusimmat artikkelit

Ilmoitus
Mainos
Ylös