Seuraa meitä

Menneisyyden Vangit ja nostalgian voima

IHMISET

Menneisyyden Vangit ja nostalgian voima

Varma kevään merkki on Menneisyyden Vangit
-yhtyeen aktivoituminen talven jälkeen. Perinteisesti Vappuna keikkakautensa starttaava bilebändien kärkijoukkue lähtee tulevaan kauteen jälleen positiivisissa tunnelmissa.

Virve Rosti ja Freeman (Leo Friman) odottavat tulevaa keikkasesonkia mukavan hykertelevissä fiiliksissä. Kohta jo 30 vuotta sitten perustettu bailausbändi on asettunut vakaasti kansalliseen kategoriaan ja edessä siintää katseet kohti kesän keikkarupeamaa.
”Kesäkeikat ovat aina mukavia ja niitä pitkän talven jälkeen oikein odottaa. Luvassa on erilaista meininkiä ja tapahtumia kesäisen Suomen maisemissa”, toteaa Virve Rosti.
Bändi tulee tarjoamaan yleisölleen takuuvarmaa ja tuttua menoa, jonka pohjalta koko taival aloitettiin vuonna -91. Tuossa kohtaa oli menossa kova karaoke- buumi ja ihmiset oppivat Virve Rostin ja Freemanin kappaleita laulamalla niitä itse. Myös Finnhits-buumi alkoi uudestaan tuohon aikaan, mutta olimme varmasti ensimmäinen bilebändi, joka perusti materiaalinsa pääosin omaan tuotantoon, toteaa Freeman.
Bändin keulakaksikko hämmästelee ajan nopeaa kulumista ja toteaa kemioitten toimimisen olevan kaiken ytimessä. Yhteisen huumorin painoarvoakaan ei sovi unohtaa kun ollaan samoissa bänditouhuissa kymmeniä vuosia.

Nostalgia

Menneisyyden Vangit uskoo vahvasti positiivisten takaumien ja nostalgian voimaan. ”Ihmisen muisti on aivan loistava tekijä, jossa kehnot asiat unohtuvat, mutta hyvät fiilikset jäävät mieleen”, nostaa esiin Freeman. Nostalgia tuo ihmisille mieleen tuttuja asioita vuosien takaa ja jopa tietyt tuoksut palaavat, kun lähdetään kokonaisen äänimaiseman kautta vaikkapa vuoteen -76.
Ajetaan Tandemilla- kappaleeseen saattaa liittyä vahvasti romantiikkaa sekä muita hyviä ja tärkeitä tuntemuksia.
Virve Rostin mukaan retro ja nostalgia palauttavat ihmisille syviäkin asioita, joita käydään ikäänkuin kertaamassa vaikkapa meidän keikoilla. Pariskunta saattaa tulla kertomaan, että olemme tavanneet kappaleittemme yhteydessä ja nyt olemme tulleet kuuntelemaan niitä livenä juuri teidän esittäminänne. Tällainen tuntuu tietysti hyvältä.
Nostalgia on myös siirtynyt äidiltä tyttärelle, kun alkuperäisiä Tuolta saapuu Charlie Browneja ja Osuuskaupan Janeja on kuultu jo 70-luvulla. Tällaiset tutut bailausbiisit uppoavat sukupolvesta toiseen ja sama vuorovaikutus keikkojen yhteydessä jatkaa matkaansa. ”Keikoista muodostuu yhteisiä hurmostiloja, joissa yleisö myös osaa biisien sanat ulkoa. Sehän todellakin on sitä välitöntä ja jatkuvaa vuorovaikutusta”, toteaa parivaljakko yhteen ääneen.
Tuttuuden ja tietyt peruselementit tietysti olemme säilyttäneet, mutta onhan kappaleita toki pyritty myös päivittämään. Joukossa on uusia introja, rakenteita ja jonkun verran lainojakin omien kappaleiden ulkopuolelta. ”Vahvasti oman juttumme pohjalta ja tottakai samalta aikakaudelta”, pointtaa Virve.

Nuorekkaasti eteenpäin

Menneisyyden Vankien keulakaksikko vaikuttaa edelleen varsin nuorekkaalta ja salaisuus siihen on molempien mielestä juuri tämän ammatin mukanaan tuoma plussa. Homma itsessään pitää nuorekkaana ja Freemanin mielestä kitaraa soitetaan edelleen haara-asennossa ja sillä siisti. Virve tosin muistuttaa pilke silmässä, että silloin kun aloitettiin, niin hänellä oli bändin lyhyimmät hiukset ja nyt asia on toisinpäin.
Tulevaa sesonkia odotellaan siis reippain mielin ja katseita on suunnattu sen jälkeen jo myös eteenpäin, kun syksyllä starttaa Viking Linella ”Krokotiili-Rock” -risteilyt yhdessä tottakai itsensä rouva- Krokotiili-Rockin, eli Muskan kanssa. Mukana laivaristeilyillä Rostin ja Freemanin kanssa ovat myös Danny, Pepe Willberg, Jore Marjaranta ja Tommi Läntinen.
Sitä ennen kuitenkin vedetään Menneisyyden Vankien kanssa kesäkeikat, jonne toivotamme kaikki riemurinnoin mukaan bailaamaan. Tämä on aito asia ilman taustanauhoja, jossa soi oikeat rummut ja oikea basso.

KaupunkiSanomat Hessu Pirhonen

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Uudet maskit arvattavaksi

  Kirjoittanut

  Viime kaudella kevyeksi puheenaiheeksi nousseen Masked Singer Suomi -ohjelman toinen tuotantokausi tarjoaa 12 hahmoa katsojien arvattavaksi....

 • IHMISET

  Hauskinta hahmoa hakemassa

  Kirjoittanut

  Putous Allstarsin kolmas livelähetys nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 3.10. kello 19.30 alkaen. Kolmannen jakson estradilla nähdään Kiti...

 • IHMISET

  Jäähyväiset Susannalle

  Kirjoittanut

  Uudet tuulet puhaltavat syksyllä Yle TV1:n kestosuosikkeihin kuuluvassa Puoli seitsemän -ohjelmassa. Susanna Laine ilmoitti syyskauden ensimmäisessä...

 • IHMISET

  Kuka kokkaa kovimmin?

  Kirjoittanut

  Maailman yksi menestyneimmistä ruokaohjelmista MasterChef pyörii parhaillaan MTV3- kanavalla. Halutusta tittelistä kilpailee 12 urheaa kokkia. MasterChef...

 • IHMISET

  Syyskuu täyttyy tanssista

  Kirjoittanut

  Tanssin taikaa on luvassa jo 13. kerran, kun uudet tähtiparit paljastavat koko Suomen kansalle kykynsä heittäytyä...

Ilmoitus

Uusimmat artikkelit

Ilmoitus
Mainos
Ylös