Seuraa meitä

Menneisyyden Vangit ja nostalgian voima

IHMISET

Menneisyyden Vangit ja nostalgian voima

Varma kevään merkki on Menneisyyden Vangit
-yhtyeen aktivoituminen talven jälkeen. Perinteisesti Vappuna keikkakautensa starttaava bilebändien kärkijoukkue lähtee tulevaan kauteen jälleen positiivisissa tunnelmissa.

Virve Rosti ja Freeman (Leo Friman) odottavat tulevaa keikkasesonkia mukavan hykertelevissä fiiliksissä. Kohta jo 30 vuotta sitten perustettu bailausbändi on asettunut vakaasti kansalliseen kategoriaan ja edessä siintää katseet kohti kesän keikkarupeamaa.
”Kesäkeikat ovat aina mukavia ja niitä pitkän talven jälkeen oikein odottaa. Luvassa on erilaista meininkiä ja tapahtumia kesäisen Suomen maisemissa”, toteaa Virve Rosti.
Bändi tulee tarjoamaan yleisölleen takuuvarmaa ja tuttua menoa, jonka pohjalta koko taival aloitettiin vuonna -91. Tuossa kohtaa oli menossa kova karaoke- buumi ja ihmiset oppivat Virve Rostin ja Freemanin kappaleita laulamalla niitä itse. Myös Finnhits-buumi alkoi uudestaan tuohon aikaan, mutta olimme varmasti ensimmäinen bilebändi, joka perusti materiaalinsa pääosin omaan tuotantoon, toteaa Freeman.
Bändin keulakaksikko hämmästelee ajan nopeaa kulumista ja toteaa kemioitten toimimisen olevan kaiken ytimessä. Yhteisen huumorin painoarvoakaan ei sovi unohtaa kun ollaan samoissa bänditouhuissa kymmeniä vuosia.

Nostalgia

Menneisyyden Vangit uskoo vahvasti positiivisten takaumien ja nostalgian voimaan. ”Ihmisen muisti on aivan loistava tekijä, jossa kehnot asiat unohtuvat, mutta hyvät fiilikset jäävät mieleen”, nostaa esiin Freeman. Nostalgia tuo ihmisille mieleen tuttuja asioita vuosien takaa ja jopa tietyt tuoksut palaavat, kun lähdetään kokonaisen äänimaiseman kautta vaikkapa vuoteen -76.
Ajetaan Tandemilla- kappaleeseen saattaa liittyä vahvasti romantiikkaa sekä muita hyviä ja tärkeitä tuntemuksia.
Virve Rostin mukaan retro ja nostalgia palauttavat ihmisille syviäkin asioita, joita käydään ikäänkuin kertaamassa vaikkapa meidän keikoilla. Pariskunta saattaa tulla kertomaan, että olemme tavanneet kappaleittemme yhteydessä ja nyt olemme tulleet kuuntelemaan niitä livenä juuri teidän esittäminänne. Tällainen tuntuu tietysti hyvältä.
Nostalgia on myös siirtynyt äidiltä tyttärelle, kun alkuperäisiä Tuolta saapuu Charlie Browneja ja Osuuskaupan Janeja on kuultu jo 70-luvulla. Tällaiset tutut bailausbiisit uppoavat sukupolvesta toiseen ja sama vuorovaikutus keikkojen yhteydessä jatkaa matkaansa. ”Keikoista muodostuu yhteisiä hurmostiloja, joissa yleisö myös osaa biisien sanat ulkoa. Sehän todellakin on sitä välitöntä ja jatkuvaa vuorovaikutusta”, toteaa parivaljakko yhteen ääneen.
Tuttuuden ja tietyt peruselementit tietysti olemme säilyttäneet, mutta onhan kappaleita toki pyritty myös päivittämään. Joukossa on uusia introja, rakenteita ja jonkun verran lainojakin omien kappaleiden ulkopuolelta. ”Vahvasti oman juttumme pohjalta ja tottakai samalta aikakaudelta”, pointtaa Virve.

Nuorekkaasti eteenpäin

Menneisyyden Vankien keulakaksikko vaikuttaa edelleen varsin nuorekkaalta ja salaisuus siihen on molempien mielestä juuri tämän ammatin mukanaan tuoma plussa. Homma itsessään pitää nuorekkaana ja Freemanin mielestä kitaraa soitetaan edelleen haara-asennossa ja sillä siisti. Virve tosin muistuttaa pilke silmässä, että silloin kun aloitettiin, niin hänellä oli bändin lyhyimmät hiukset ja nyt asia on toisinpäin.
Tulevaa sesonkia odotellaan siis reippain mielin ja katseita on suunnattu sen jälkeen jo myös eteenpäin, kun syksyllä starttaa Viking Linella ”Krokotiili-Rock” -risteilyt yhdessä tottakai itsensä rouva- Krokotiili-Rockin, eli Muskan kanssa. Mukana laivaristeilyillä Rostin ja Freemanin kanssa ovat myös Danny, Pepe Willberg, Jore Marjaranta ja Tommi Läntinen.
Sitä ennen kuitenkin vedetään Menneisyyden Vankien kanssa kesäkeikat, jonne toivotamme kaikki riemurinnoin mukaan bailaamaan. Tämä on aito asia ilman taustanauhoja, jossa soi oikeat rummut ja oikea basso.

KaupunkiSanomat Hessu Pirhonen

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Mutta kun ne hormonit!

  Kirjoittanut

  Hormonit! on Johanna Vuoksenmaan luoma uusi kahdeksanosainen draamakomedia. Sen keskiössä ovat nimensä mukaisesti hormonit ja niiden...

 • IHMISET

  Kuka kokkaa kovimmin

  Kirjoittanut

  Uusi MasterChef Suomi: Professionals -kausi alkaa MTV3-kanavalla torstaina 7.9. klo 20. Kun ammattikokit ovat asialla, varmaa...

 • IHMISET

  Tanssiparketin uudet parit

  Kirjoittanut

  Tanssii Tähtien kanssa starttaa MTV:llä sunnuntaina 3.9. esittelyjaksolla. Kauden alussa 10.9. alkaen katsojia hellitään kahdella erikoispitkällä...

 • IHMISET

  Tuttuja ja ei niin tuttuja kasvoja

  Kirjoittanut

  Vain elämää alkaa Nelosella syyskuussa. Uusi kausi kuvattiin tuttuun tapaan Hirvensalmen Satulinnassa, jossa kahdeksan tunnettua artistia...

 • IHMISET

  Pehkonen, Mahadura ja Mertaranta

  Kirjoittanut

  Kesäterassi -keskusteluohjelman seitsemäs tuotantokausi alkaa heinäkuussa MTV3-kanavalla ilman Lorenz Bacmania. Arki-iltaisin nähtävää keskusteluohjelmaa ovat juontaneet vuosien...

Ylös