Seuraa meitä

Vaan kuinka käy Daruden?

IHMISET

Vaan kuinka käy Daruden?

Euroviisuhuuma nousee huippuunsa toukokuussa 14.-18.5. Israelin Tel Avivissa. Suomea kisoissa edustaa Darude feat. Sebastian Rejman kappaleella Look Away.

Daruden ja Sebastian Rejmanin tulikoe on ensimmäisessä semifinaalissa, joka nähdään suorana Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa tiistaina 14.5. klo 22. Suomi esiintyy semifinaalissa kolmantena.
Kaksikko on ollut promoamassa Look Awaytä ympäri Eurooppaa huhtikuun aikana. He ovat esiintyneet Amsterdamissa, Lontoossa ja Madridissa.
–Euroviisukupla on todellinen ja on ollut hienoa päästä osaksi sitä. Niin fanit, pre-party-järjestäjät kuin muutkin artistit ovat olleet mahtavia. En malta odottaa heidän tapaamistaan uudelleen Tel Avivissa ja sitä että pääsemme esiintymään koko yhteisölle., Darude kertoi YLElle.
–Ihmiset ovat tykänneet liveversiosta, homma toimii! Myös treenit täällä Suomessa ovat menneet todella hyvin ja paketti on kasassa myös laulujen osalta. Mahtavaa, että monen kuukauden projekti vihdoin kiteytyy ja pääsemme tekemään, mitä on odotettu, Sebastian Rejman kertoi.
Lavashow’ta on hiottu maaliskuisesta UMK-esityksestä. Lavaste-elementtejä on muokattu, mutta esityksen ydinsanoma on pysynyt samana. Keskeisessä osassa visuaalisuutta on jo UMK:ssa ihastuttanut tanssija Etel Röhr. Taustalaulajina ovat Matti Leino, Heini Ikonen ja Petri Somer.
–Tänä vuonna show on rakennettu täysin kotimaisin voimin. Esityksen suunnittelu eli valo, video, lavaste, puvustus ja koreografia ovat kotimaista laatua. Samoin esiintyjät ovat kaikki suomalaisia. Lisäksi voimme olla ylpeitä siitä, että show käsittelee hienolla tavalla globaalia ongelmaa, tuottaja Anssi Autio kertoi YLEn haastattelussa.

Krista ja Mikko raportoivat reaaliajassa

Ylen omat euroviisuasiantuntijat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen selostavat suorat tv-lähetykset yhdessä. Kristalle tämä on ensimmäinen kerta selostuskopissa, Mikolle puolestaan neljäs.
–Tuntuu mahtavalta olla Mikon kanssa selostamassa. Se että meitä on kaksi tuo kommentointiin luonnollisen, eläväisen fiiliksen. Voimme heittää läppää ihan eri tavalla. Mikko antaa turvaa minulle ja minä heitän lisää energiaa lauteille, Krista intoilee.
–Olemme Kristan kanssa myös Instassa, Facebookissa ja Twitterissä. Kerromme ihmisille koko ajan mitä tapahtuu. Suorat lähetykset selostamme multialustaisesti. Käymme somessa keskustelua ihmisten kanssa ja tuomme sen myös tv-lähetykseen, Mikko lupaa.
Ruotsinkielisestä selostuksesta semifinaali- ja finaalilähetyksissä vastaavat edellisvuosien tapaan Eva Frantz ja Johan Lindroos. Yle Radio Suomessa semifinaalit juontavat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen. Finaalin juontavat Sanna Pirkkalainen ja Sami Sykkö.

YLE/KS

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

Ylös