Seuraa meitä

Monipuolinen musiikkimies

IHMISET

Monipuolinen musiikkimies

Suomessakin useaan otteeseen vieraillut musikaalitähti Peter Jöback konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina kesäkuun 7. päivä. Konsertti on osa loppuunmyydyille saleille kotimaassaan esiintyvän miehen Pohjoismaiden Humanology Sommar 2019 -kesäkiertuetta.

Ruotsin suurimpiin musikaalitähtiin lukeutuva Peter Jöback on saapunut Suomeen konsertoimaan osana Pohjoismaihin ulottuvaa Humanology Sommar 2019 –kiertuettaan. Kesän konserteissa kuullaan sekä uutta materiaalia miehen loppuvuodesta 2018 ilmestyneeltä Humanology-albumilta että tuttuja viihdeklassikoita. Säestäjänään Peter Jöbackilla on Kristofer Nergårdhin johtama iso taustaorkesteri. Ruotsissa jo useita konsertteja uuden albuminsa tiimoilta loppuunmyynyt mies iloitsee tulevasta kesäkiertueestaan.
–Odotan innolla, että pääsen esittämään sekä uusia että vanhoja biisejäni tämän hämmästyttävän bändin kanssa. Siitä on aivan liian pitkä aika kun viimeksi tein kesäkiertueen, nyt on sen aika, Peter Jöback kertoo.

Monipuolinen esiintyjä

Peter Jöback on työskennellyt useiden eri musiikkityylien parissa, myynyt levyillään platinaa, kiertänyt esiintymässä loppuunmyydyille saleille sekä tehnyt useita kansainvälisiä musikaalirooleja. Jöback kutsuttiin esiintymään mm. West Endiin ja Broadwaylle, jossa hän vuosina 2012-2013 esitti nimiroolin Phantom of the Operassa. Hän oli ensimmäisenä ruotsalaisena roolistaan myös Tony-ehdokkaana. Vuonna 2013 Jöback palasi Ruotsiin tekemään pääroolin Tukholman Kaupunginteatterin Sweeney Toddiin, jota esitettiin loppuunmyydyille katsomoille yhteensä yli 70 000 ihmiselle. Mies on myös palkittu kahteen kertaan Guldmasken-pystillä musikaalirooleistaan.

Tuttu Suomessa

Jöback on tuttu myös Suomessa, täällä useampaan otteeseen konsertoinut mies on mm. täyttänyt Hartwall Arenan yhdessä Helen Sjöholmin kanssa järjestetyssä I Love Musicals –konsertissa. Peter Jöbackin tuorein Humanology-albumi on kansainvälisten standardien mukaan tehty poplevy, jonka on tuottanut Los Angelesissa asuva Tobias Karlssson.

Kuva: Nils Carmel

Peter Jöback Humanology Sommar 2019
Pe 7.6.2019
klo 19.30
Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18.30

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

Ylös