Seuraa meitä

Mr Boot Factory, suutari Pekka Lahti

IHMISET

Mr Boot Factory, suutari Pekka Lahti

Mr Boot Factory, suutari Pekka Lahti

Suutari Pekka Lahti ja Boot Factory tunnetaan laadukkaista, Suomessa käsintehdyistä täysnahkajalkineista ja niille onkin vuosien saatossa kasvanut vakiintunut ja uskollinen käyttäjäkunta.

Ihmiset Pekka Lahti, olet valmistanut kotimaisia bootseja jo yli 30 vuotta. Vieläkö löytyy motivaatiota valmistaa saappaita sekä kehitellä uusia jalkinemalleja?
–Kyllä motivaatiota yhä löytyy ja intoa suunnitella uusiakin malleja. Välillä sitä palaa kuin kuuma kekäle, kun meininki on oikein kohdallaan.
Boot Factory tunnetaan ennen kaikkea Westerntyylisistä bootseista sekä bikereistä, mutta moni ei välttämättä tiedä, että liikkeessä myydään myös Pekka Lahden valmistamia kävelykenkiä, sekä muodikkaita Cobra Wings, ja Chelseabiker nilkkureita. Pekka kertookin että kevään mittaan tulee uusia värejä nilkkureihin ja kävelykenkiin.
–Ollaan tilattu uuden värisiä nahkoja varastoon, ja tavoitteena on tehdä kevääksi muutama kokonaan uusi malli. Täysin nahkaisia miestenkenkiä on nykyään vaikea löytää Suomesta, joten koitamme vastata kysyntään. Jalkineiden lisäksi valmistamme myös muun muassa liivejä, kitarahihnoja, vöitä ja asehihnoja.

Muutto Helsingistä Riihimäelle

Pekka Lahti muutti joitain vuosia sitten Boot Factoryn tehtaan Helsingistä Riihimäen Arolammille. Miltä tuntuu stadilaisesta asua ja työskennellä maaseudun rauhassa ja kaipaatko koskaan takaisin kaupungin vilskeeseen?
–Olen viihtynyt Riihimäellä todella hyvin. Täällä on mukavia ihmisiä ja ainakin näillä näkymin tänne jäädäänkin.

Takaisin juurille

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva kivijalkamyymälä on sama paikka, jossa Pekka Lahti aloitti omien saappaidensa myymisen jo 1980-luvulla. Kun tehdas muutti pois Helsingistä, niin Boot Factoryn myymälä palasi takaisin Pitäjänmäentielle ja ympyrä ikään kuin sulkeutui. –Perinteinen kivijalkakauppa on kovaa vauhtia katoamassa. Onneksemme, etenkin meidän miesasiakkaat, haluavat sovittaa jalkineita paikan päällä. Asiakkaamme tykkäävät, kun saavat yksilöllistä ja hyvää palvelua. Pitäjänmäen asiakaskuntamme onkin ollut lukumäärältään jo jonkin aikaa kasvusuunnassa.

Nettikauppa on tätä päivää

–Nettikauppa tulee jatkuvasti lisääntymään. Vaikka meilläkin on nettimyyntiä, niin mulla on sellainen mielikuva, että asiallisesti valmistettu käsityö tulee pikkuhiljaa meiltä kokonaan katoamaan. Kilpailu halpatuontimaiden kanssa on aivan liian kovaa. Mielestäni Suomen valtiota ei yksinkertaisesti kiinnosta tällaiset pienimuotoiset bisnekset, ja vain suuremmat linjat saavat varauksetonta huomiota osakseen.

Huhuilta siivet pois

Pekka kertoo törmäävänsä jatkuvasti huhuihin, joiden mukaan hän olisi jo lopettanut.
–Omituinen huhu tuntuu kiertävän, että olisin lopettanut kenkien teon. Se ei tietenkään pidä paikkaansa. Vaikka en enää teekään mittatilausjalkineita ajanpuutteen vuoksi, niin joka päivä koneet pyörii ja saappaita valmistuu myyntihyllyihin, vaikkakin hiukan verkkaisempaa tahtia kuin takavuosina. Tarjoamme myös edelleen suutaripalveluita kaikille meiltä ostetuille Cobra ja Sendra -bootseille.

Musiikki tärkeänä vastapainona

Pekka Lahti on ehtinyt jalkineiden teon lisäksi keikkailla ahkerasti. Hän laulaa, soittaa kitaraa ja huuliharppua. Vaikka luulisi, ettei yrittäjä ehdi harrastaa, niin Pekalta kysyttäessä, mistä ihmeestä löytyy vielä virtaa soittamiselle ja keikoille, hän vastaa.
–No, onhan se soittohomma niin erilaista ja toimii hyvänä vastapainoina kengänteon yksitoikkoiselle, kovalle puurtamiselle. Silloin tällöin tulee käytyä keikoillakin soittamassa, silleen puolittain harrastusmielessä, Pekka kuittaa lopuksi.

Teksti Leo Gelhar

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Livenä viiden jälkeen

  Kirjoittanut

  Suomen ensimmäinen alkuillan ajankohtaisohjelma Viiden jälkeen aloitti MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Viiden jälkeen pureutuu päivän uutisiin ja...

 • IHMISET

  Kellot soi, kieli poskessa

  Kirjoittanut

  Hiljattain TV 2:lla alkoi kotimainen komediasarja Kellot soi, jonka pääosissa nähdään kaksi kotimaista kestosuosikkia Minttu Mustakallio...

 • IHMISET

  Hyvää huomenta!

  Kirjoittanut

  Ylen aamu-tv:n toimittaja Sanna Savikko törmää usein ihmisten kysymyksiin aikaisista herätyksistä ja hulluista työajoista. Ajankohtaisten aiheiden...

 • IHMISET

  Red Carpet, elokuvaihmisten kotimainen kohtaamispaikka

  Kirjoittanut

  Näyttelijä Antti Luusuaniemen perustama elokuvafestivaali Red Carpet järjestetään 29.8.–1.9.2019 kolmatta kertaa. Festivaali juhlii elokuvaa, sen yleisöä...

 • IHMISET

  Janne Kataja Kalevi Keihäsenä

  Kirjoittanut

  Legendaarisen Kalevi Keihäsen tarina muuntuu ensi keväänä nähtäväksi televisiosarjaksi. Pääosaa esittää hämmästyttävästi esikuvaansa muistuttava Janne Kataja....

Ylös