Seuraa meitä

Mr Boot Factory, suutari Pekka Lahti

IHMISET

Mr Boot Factory, suutari Pekka Lahti

Mr Boot Factory, suutari Pekka Lahti

Suutari Pekka Lahti ja Boot Factory tunnetaan laadukkaista, Suomessa käsintehdyistä täysnahkajalkineista ja niille onkin vuosien saatossa kasvanut vakiintunut ja uskollinen käyttäjäkunta.

Ihmiset Pekka Lahti, olet valmistanut kotimaisia bootseja jo yli 30 vuotta. Vieläkö löytyy motivaatiota valmistaa saappaita sekä kehitellä uusia jalkinemalleja?
–Kyllä motivaatiota yhä löytyy ja intoa suunnitella uusiakin malleja. Välillä sitä palaa kuin kuuma kekäle, kun meininki on oikein kohdallaan.
Boot Factory tunnetaan ennen kaikkea Westerntyylisistä bootseista sekä bikereistä, mutta moni ei välttämättä tiedä, että liikkeessä myydään myös Pekka Lahden valmistamia kävelykenkiä, sekä muodikkaita Cobra Wings, ja Chelseabiker nilkkureita. Pekka kertookin että kevään mittaan tulee uusia värejä nilkkureihin ja kävelykenkiin.
–Ollaan tilattu uuden värisiä nahkoja varastoon, ja tavoitteena on tehdä kevääksi muutama kokonaan uusi malli. Täysin nahkaisia miestenkenkiä on nykyään vaikea löytää Suomesta, joten koitamme vastata kysyntään. Jalkineiden lisäksi valmistamme myös muun muassa liivejä, kitarahihnoja, vöitä ja asehihnoja.

Muutto Helsingistä Riihimäelle

Pekka Lahti muutti joitain vuosia sitten Boot Factoryn tehtaan Helsingistä Riihimäen Arolammille. Miltä tuntuu stadilaisesta asua ja työskennellä maaseudun rauhassa ja kaipaatko koskaan takaisin kaupungin vilskeeseen?
–Olen viihtynyt Riihimäellä todella hyvin. Täällä on mukavia ihmisiä ja ainakin näillä näkymin tänne jäädäänkin.

Takaisin juurille

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva kivijalkamyymälä on sama paikka, jossa Pekka Lahti aloitti omien saappaidensa myymisen jo 1980-luvulla. Kun tehdas muutti pois Helsingistä, niin Boot Factoryn myymälä palasi takaisin Pitäjänmäentielle ja ympyrä ikään kuin sulkeutui. –Perinteinen kivijalkakauppa on kovaa vauhtia katoamassa. Onneksemme, etenkin meidän miesasiakkaat, haluavat sovittaa jalkineita paikan päällä. Asiakkaamme tykkäävät, kun saavat yksilöllistä ja hyvää palvelua. Pitäjänmäen asiakaskuntamme onkin ollut lukumäärältään jo jonkin aikaa kasvusuunnassa.

Nettikauppa on tätä päivää

–Nettikauppa tulee jatkuvasti lisääntymään. Vaikka meilläkin on nettimyyntiä, niin mulla on sellainen mielikuva, että asiallisesti valmistettu käsityö tulee pikkuhiljaa meiltä kokonaan katoamaan. Kilpailu halpatuontimaiden kanssa on aivan liian kovaa. Mielestäni Suomen valtiota ei yksinkertaisesti kiinnosta tällaiset pienimuotoiset bisnekset, ja vain suuremmat linjat saavat varauksetonta huomiota osakseen.

Huhuilta siivet pois

Pekka kertoo törmäävänsä jatkuvasti huhuihin, joiden mukaan hän olisi jo lopettanut.
–Omituinen huhu tuntuu kiertävän, että olisin lopettanut kenkien teon. Se ei tietenkään pidä paikkaansa. Vaikka en enää teekään mittatilausjalkineita ajanpuutteen vuoksi, niin joka päivä koneet pyörii ja saappaita valmistuu myyntihyllyihin, vaikkakin hiukan verkkaisempaa tahtia kuin takavuosina. Tarjoamme myös edelleen suutaripalveluita kaikille meiltä ostetuille Cobra ja Sendra -bootseille.

Musiikki tärkeänä vastapainona

Pekka Lahti on ehtinyt jalkineiden teon lisäksi keikkailla ahkerasti. Hän laulaa, soittaa kitaraa ja huuliharppua. Vaikka luulisi, ettei yrittäjä ehdi harrastaa, niin Pekalta kysyttäessä, mistä ihmeestä löytyy vielä virtaa soittamiselle ja keikoille, hän vastaa.
–No, onhan se soittohomma niin erilaista ja toimii hyvänä vastapainoina kengänteon yksitoikkoiselle, kovalle puurtamiselle. Silloin tällöin tulee käytyä keikoillakin soittamassa, silleen puolittain harrastusmielessä, Pekka kuittaa lopuksi.

Teksti Leo Gelhar

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Kuka kokkaa kovimmin

  Kirjoittanut

  Uusi MasterChef Suomi: Professionals -kausi alkaa MTV3-kanavalla torstaina 7.9. klo 20. Kun ammattikokit ovat asialla, varmaa...

 • IHMISET

  Tanssiparketin uudet parit

  Kirjoittanut

  Tanssii Tähtien kanssa starttaa MTV:llä sunnuntaina 3.9. esittelyjaksolla. Kauden alussa 10.9. alkaen katsojia hellitään kahdella erikoispitkällä...

 • IHMISET

  Tuttuja ja ei niin tuttuja kasvoja

  Kirjoittanut

  Vain elämää alkaa Nelosella syyskuussa. Uusi kausi kuvattiin tuttuun tapaan Hirvensalmen Satulinnassa, jossa kahdeksan tunnettua artistia...

 • IHMISET

  Pehkonen, Mahadura ja Mertaranta

  Kirjoittanut

  Kesäterassi -keskusteluohjelman seitsemäs tuotantokausi alkaa heinäkuussa MTV3-kanavalla ilman Lorenz Bacmania. Arki-iltaisin nähtävää keskusteluohjelmaa ovat juontaneet vuosien...

 • IHMISET

  Suomi soi uusin tunnelmin

  Kirjoittanut

  Suomi Soi sovittaa maailman hitit suomeksi. Ohjelmassa on mukana viisi kotimaista artistia, jotka ovat valikoineet maailmalla...

Ylös