Seuraa meitä

Äänestämisen paikka

KOLUMNIT

Äänestämisen paikka

Suomi oli neljä vuotta sitten poikkeuksellisen vakavissa talous-, työttömyys- ja velkaongelmissa. Työttömiä oli tullut 100 000 lisää. Valtio velkaantui miljoona euroa tunnissa yötä päivää. Suomen joutuminen kansainväliseen holhoukseen oli lähellä. Vaalien alla kaikkien puolueiden piti esittää leikkauslistojaan, tilanne oli niin huono.

Nyt Suomen tilanne on aivan toinen. Vaalikauden aikana 140 000 suomalaista on saanut töitä. Uusia työpaikkoja on tullut koko Suomeen. Samoin Suomen velaksi eläminen on vihdoin loppumassa. Talous on laitettu kuntoon. Se on edellyttänyt vaikeita päätöksiä, viheliäisiä säästöjäkin. Varmaan virheitäkin on tehty, mutta näissä kansakunnan isoimmissa kysymyksissä tulokset ovat sittenkin aika hyviä.

Tulevien eduskuntavaalien pääkysymyksiä on, miten aikaansaadun työllisyys- ja talouskehityksen jatkuminen turvataan etenkin, kun kansainväliseen vetoapuun emme voi luottaa.
Keskustan vaihtoehdossa ykkösasia on luoda Suomeen seuraavalla vaalikaudella vielä 100 000 uutta työpaikkaa. Niitä tarvitaan.
Kun tässä onnistutaan, pystymme kestävästi turvaamaan palvelut, pitämään huolta kaikkein heikompiosaisista ja parantamaan perusturvaa sekä kehittämään Suomea tasapainoisesti. Ja mikä hyvin tärkeää: laittamaan vanhustenhoidon kuntoon.
Keskustan vaihtoehto lähtee siitä, että saamme kaikkien suomalaisten ja koko Suomen voimavarat käyttöön.
Haluamme helpottaa esimerkiksi pitkään työttömänä olleiden ja osatyökykyisten työllistymistä, parantaa edelleen etenkin työllistävien pienten ja keskisuurten toimintaedellytyksiä sekä panostaa tuntuvasti koulutukseen ja osaamiseen.
Paikallista sopimista työpaikoilla pitää lisätä. Haluamme ammatilliseen koulutukseen 1000 uutta opettajaa nuorten työllistymisen helpottamiseksi. Esitämme kaikista köyhimmille perheille harkinnanvaraista lisätukea. Nostaisimme pienimmät eläkkeet, eli takuueläkkeet, 900 euroon. Indeksikorotukset kansaneläkkeisiin palautetaan.

Veropolitiikassa kohdentaisimme mahdolliset tuloveronalennukset pieni- ja keskituloisille sekä eläkeläisille.

Ilmastopolitiikkaa haluamme tehdä tolkulla tavalla. Emme ole kieltämässä bensiini- tai dieselautoja, emmekä halua Helsingin porteille tietulleja. Jotain armoa pitää olla autoilijoillekin.
Sähköautot ovat vielä vuosia aivan liian kalliita tavalliselle suomalaiselle. Ei voida odottaa, että kaikki lähtisivät nyt niitä ostamaan.

Ilmastohaasteeseen vastaisimme lisäämällä biopolttoaineiden käyttöä. Velvoitetaan öljy-yhtiöt sekoittamaan nykyistä enemmän uusiutuvaa polttoainetta bensiinin ja dieselin sekaan. Näin voimme ajaa nykyisellä autokannalla nykyiseen tapaan, mutta helpolla ja entistä ympäristöystävällisemmällä tavalla. Myös joukkoliikenteeseen pitää panostaa. Uusia ratahankkeitakin tarvitaan.

Eduskuntavaaleissa huhtikuussa ratkaistaan, ketkä poliitikot ansaitsevat kansalaisten luottamuksen tulevalle neljälle vuodelle. Vertaile vaihtoehtoja, ja mieti, ketkä pystyvät isänmaan asioita vastuullisella tavalla varmasti hoitamaan.

Ja käytä äänioikeuttasi.

Antti Kaikkonen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Tuusula

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta KOLUMNIT

Ylös