Seuraa meitä

Tärkeät kuntavaalit

KOLUMNIT

Tärkeät kuntavaalit

Kuntavaalit ovat käynnissä. Ennakkoon ehti äänestää 8.6. saakka ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta.
Kuntavaalit ovat turhaan väheksytyt vaalit. Ne ovat ihmisten arjen kannalta monessa suhteessa itse asiassa tärkeimmät vaalit. Arkeemme vaikuttavista asioista todella monet päätetään juuri kotikuntiemme valtuustoissa.
Päiväkodit, koulut, kirjastot, harrastuspaikat, joukkoliikenne, kaavoitus, rakentaminen ja niin edelleen. Ei ole ihan sama, millaiset ihmiset näistä yhteisistä asioistamme ovat päättämässä.
Sote-uudistus toteutuessaan vaikuttaa kuntien tehtäviin, mutta silti kunnilla on jatkossakin keskeinen rooli arkemme asioissa.
Itse ajattelen niin, että ne palvelut, joita usein tarvitsemme, on hyvä olla lähellä. Kuntasuunnittelussa tulee olla riittävästi luonnonläheisyyttä. Pelkkää betoniviidakkoa en kannata. Puolueissa ja ehdokkaissa on eroja esimerkiksi näissä asioissa.
Kannustan vahvasti Sinua käyttämään äänioikeutta. Suomessa meillä sellainen on, ja sitä kannattaa arvostaa. Puolueissa ja ehdokkaissa meillä riittää valinnanvaraa, mikä on hieno asia. Toivottavasti jokainen löytää itselleen sopivan ehdokkaan ja käyttää äänioikeuttaan!

Antti Kaikkonen
kirjoittaja on
kansanedustaja ja
puolustusministeri (kesk.)

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta KOLUMNIT

Ylös