Seuraa meitä

CircOpera 2.0 kutsuu matkalle sirkuksen ja oopperan maailmaan

AJASSA

CircOpera 2.0 kutsuu matkalle sirkuksen ja oopperan maailmaan

Kaksi suurta taidelajia kohtaa Kansallisoopperassa, kun koko oopperatalo muuntautuu jättimäiseksi sirkusareenaksi 25.11. alkaen. CircOpera 2.0:ssa koetaan talon historian ensimmäinen virtuaalinen artisti: tanssiva ja laulava avatar The Diva.

CircOpera 2.0 on yhdistelmä akrobaattista taituruutta, klassisen musiikin helmiä ja modernia teknologiaa. Teoksessa on yli 20 erilaista kohtausta, jotka etenevät intensiivisenä jatkumona. CircOpera 2.0:n on ohjannut Jere Erkkilä ja kapellimestarina nähdään Nick Davies. Sirkusohjauksen on tehnyt suomalaisen nykysirkuksen parissa työskennellyt Sanna Silvennoinen ja tanssikoreografian Reija Wäre. Puvuista vastaa Erika Turunen.

Esityksen aikana kuullaan kuutta oopperasolistia ja Kansallisoopperan orkesteria ja kuoroa täysikokoisina. Näin suurella kokoonpanolla tehty sirkusesitys on ainutlaatuinen koko maailmassa, ja esiintyjät laittavat itsensä likoon laulamalla ja soittamalla mitä erikoisimmissa paikoissa.

Sirkustaiteilijoina esiintyvät nykysirkuksen kansainväliset huippunimet, kuten Navas Brothers Kuolemanpyörä-numerollaan ja kanadalaisen Barcode-sirkuskollektiivin taiteilijat häikäisevillä esityksillään.

CircOpera 2.0:ssa koetaan Kansallisoopperan historian ensimmäinen virtuaalinen esiintyjä, tanssiva ja laulava avatar The Diva, joka juontaa koko spektaakkelin ja saa erilaisia digitaalisia olomuotoja esityksen aikana. Lisäksi läpi teoksen nähdään visuaalisesti häikäiseviä interaktiivisia projisointeja, jotka elävöittävät näyttämökuvaa ja esiintyjien liikettä. Immersiivinen teknologia toteutetaan osana Opera Beyond -projektia. Lisätietoa teoksessa käytettävästä teknologiasta ja Opera Beyondista: operabeyond.com/

 

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös