Seuraa meitä

Paloheinään uusi frisbeegolfrata

AJASSA

Paloheinään uusi frisbeegolfrata

Helsingin kaupunki suunnittelee Paloheinänhuipun liikuntapuistoon 18-väyläisen frisbeegolfrataa. Työ perustuu OmaStadi-äänestyksen kautta jätettyyn ja helsinkiläisten toteutettavaksi valitsemaan kehitysehdotukseen.

Idea frisbeegolf-radan saamiseksi Keskuspuistoon jätettiin OmaStadin, eli osallistuvan budjetoinnin, yhteydessä syksyllä 2020. Kaupungin mukaan Paloheinänhuippu valikoitui sijoituskohteeksi, koska se on kaavoitettu liikuntapuistokäyttöön, eikä siellä sijaitse arvokkaita luontokohteita.

Muiden aktiviteettien joukkoon

Kaikki väylät on tarkoitus sijoittaa täyttömäelle eivätkä ne sijoitu arvokkaille luontoalueille. Väylään liittyvien rakenteiden ja kulkuväylien lisäksi radan varteen sijoitetaan kiinteitä opastauluja, penkkejä ja roska-astioita.
Paloheinänhuippu on myös suosittu maastopyöräilijöiden keskuudessa, ja alueen rinteillä onkin paljon epävirallisia pyöräilyreittejä. Heittopaikat ja koreille johtavat heittosuunnat on linjattu niin, etteivät heitot kulkeutuisi pyöräreiteille tai muille kulkuväylille
Frisbeegolfrata ei ole toiminnassa talvisin vaan tulee vain kesäkäyttöön, joten hiihto ja pulkkailu tulevat jatkumaan Paloheinänhuipulla entiseen tapaan.
Alustavan arvion mukaan rakennustyöt voisivat alkaa kesällä 2023. Rata tulee olemaan kaikille avoin ja pelaaminen siellä maksutonta.
Radasta laadittu puistosuunnitelmaluonnos on esillä ja asukkaiden kommentoitavana 21.11.2022 asti. Kommentteja toivotaan ensisijaisesti Kerrokantasi-kyselyssä.

Kuva: Marja Väänänen

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös