Seuraa meitä

Helsingin kaupunki etsii kumppania

AJASSA

Helsingin kaupunki etsii kumppania

Helsingin kaupunki etsii kumppania Vuosaaren keskustan uuden keskustakorttelin kehittämiseen kilpailun avulla.

Kulttuurikeskus Vuotalon viereen niin sanottuun Kulttuurikortteliin on tarkoitus rakentaa kulttuuritilojen lisäksi asuntoja ja liiketiloja. Kilpailun tavoitteena on luoda Vuosaaren Kulttuurikorttelille toteutussuunnitelma ja valita toteuttaja. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ehdotusta kilpailun järjestämisestä kokouksessaan tiistaina 15. maaliskuuta.
Kortteliin tavoitellaan noin 28.000 km2 asuinrakennusoikeutta, josta voidaan toteuttaa vuokra-asuntotuotantona enintään 50 %. Liike- ja toimitilaa tavoitellaan vähintään 5.000 km2. Muun rakentamisen lisäksi kulttuurikeskus Vuotalon yhteyteen suunnitellaan uusia tiloja kulttuurin käyttöön erityisesti lasten ja nuorten taideopetukseen. Tulevassa Kulttuurikorttelissa sijaitsee entinen Vuosaaren lukion rakennus, joka puretaan, kun uuden korttelin rakentaminen alkaa.

Rakentaminen voi alkaa vuonna 2025

Kilpailun ensimmäisen vaiheen ehdotukset tulee toimittaa 31.8.2022 mennessä. Kilpailun toiseen vaiheeseen kaupunki valitsee enintään kolme kilpailijaa. Tavoitteena on, että kaupunkiympäristölautakunta päättää kilpailun voittajasta keväällä 2023. Alustavan arvion mukaan korttelin rakentaminen voisi alkaa vuonna 2025.
Kilpailun rinnalla kaupunki aloittaa Kulttuurikorttelin asemakaavoituksen, joka jatkuu yhteistyössä kilpailutuksen voittaneen ehdotuksen kanssa. Asemakaavoitus alkaa keväällä osallistumis- ja arviointisuunnitelman julkaisemisella. Asukkaat voivat jättää mielipiteensä muun muassa maaliskuussa julkaistun kilpailuohjelman tavoitteista. Kaavoituksen alkamisesta saa tiedon esimerkiksi tilaamalla sähköpostiin Suunnitelmavahdin (hel.fi/suunnitelmavahti). Kulttuurikorttelin asemakaavamuutosta esitellään myös kevään Uutta Itä-Helsinkiä-tapahtumassa.
Vuosaaren keskustan alueen täydennysrakentaminen edistyy parhaillaan myös läheisessä Mosaiikkikorttelissa, johon kaupunki on kaavoittamassa asuntoja ja liiketiloja. Muun muassa Mosaiikkikorttelia ja Urheilutalon laajentamista koskeva asemakaavamuutosehdotus on nähtävillä 30.3.-28.4.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös