Seuraa meitä

Kaupunkipyörien suosio kasvoi

AJASSA

Kaupunkipyörien suosio kasvoi

Lokakuun lopussa päättyneellä kaupunkipyöräkaudella ajettiin Helsingissä ja Espoossa yli 3,7 miljoonaa matkaa. Koko kaudeksi rekisteröityneitä käyttäjiä oli yli 60 000, mikä on 10 000 enemmän kuin edellisvuonna.

Kaupunkipyöräkausi alkoi tänä vuonna Helsingissä ja Espoossa huhtikuussa. Helsingissä saatiin käyttöön 150 aseman ja 1 500 kaupunkipyörän lisäksi 88 uutta asemaa ja 880 uutta pyörää entistä laajemmalle alueelle. Helsingin laajennuksessa painotettiin erityisesti Itä-Helsinkiä.
Viime vuonna kaupunkipyöristä saadut käyttömaksutulot kattoivat kustannuksista suurimman osan. Kustannuksia jäi kaupungeille vain murto-osa.
—Kaupunkipyörät ovat selvästi vakiinnuttaneet asemansa suosittuna osana joukkoliikenteen järjestelmää, terveellisenä ja arkea helpottavana palveluna. Kaupunkipyörien kustannukset kaupungille ovat todella matalat, ja järjestelmä on myös käyttäjille edullinen, mikä on vaikuttanut pyörien suosioon. Itä- ja Pohjois-Helsingistä oli aiempina vuosina tullut paljon palautetta, että niihin kaivataan myös kaupunkipyöriä. On hienoa, että olemme kyenneet vastaamaan tähän toiveeseen, ja että pyörät ovat myös näillä alueilla löytäneet nopeasti käyttäjäkuntansa, kertoo kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.
– Espoon osalta olemme tyytyväisiä tämän kauden käyttöasteeseen. Luvut osoittavat, että espoolaiset ovat selvästi omaksuneet kaupunkipyörät liikennejärjestelmän osaksi ja hyödyntäneet niitä jokapäiväisessä arjessaan, Espoon kaupunkiliikennepäällikkö Johanna Nyberg toteaa.
Keskimäärin Helsingissä poljettiin noin seitsemän matkaa per pyörä per päivä, Espoossa noin kolme. Viime vuonna Helsingissä ajettiin noin yhdeksän matkaa per pyörä per päivä.
— On oikeastaan hyvä, että käyttöaste on hieman laskenut. Se kertoo siitä, että laajennus ja uudet pyörät ovat parantaneet kaupunkipyörien saatavuutta. Käytännössä niitä tilanteita, joissa asemalla ei ole ollut yhtään pyörää, on ollut vähemmän, kertoo HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös