Seuraa meitä

Kohtasitko lepakon?

AJASSA

Kohtasitko lepakon?

Helsingin yliopiston Luonnontieteellisestä keskusmuseo kaipaa kaupunkilaisten apua tutkiessaan lepakoista pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun keskusta-alueilta.

Lepakot ovat levittäytyneet hyvin laajalle, mutta kaupungistumisen vaikutuksesta lepakoihin tiedetään silti hyvin vähän. On kuitenkin viitteitä siitä, että jotkin lepakkolajit viihtyvät erityisesti kaupungeissa. Mutta kuinka mieluisia suomalaiset kaupunkiympäristöt ovat lepakoille? Voidaanko lepakoiden todeta jopa olevan sopeutuneita kaupunkielämään, vai onko siitä niille jotain haittaa? Näihin kysymyksiin vastaamiseen Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen tutkijat kaipaavat nyt kaupunkilaisten apua.
– Olemme kiinnostuneita Helsingin, Espoon ja Vantaan sekä Tampereen ja Turun keskusta-alueiden lepakkohavainnoista. Hyviä havaintopaikkoja kaupungeissa ovat erilaiset keskustojen puistoalueet, mutta myös katuvalojen lähettyvillä voi nähdä lepakon saalistelemassa. Meitä kiinnostaa myös tieto rakennuksista, joissa lepakot viettävät aikaa päivisin, toteaa Veronika Laine Luonnontieteellisestä keskusmuseosta.
Lepakkohavainnot voi lähettää joko e-lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen veronika.laine@helsinki.fi.

Kuva Anna Blomberg

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös