Seuraa meitä

Koronatilanne Keravalla on huonontunut äkillisesti

AJASSA

Koronatilanne Keravalla on huonontunut äkillisesti

Monen hyvän viikon jälkeen koronaluvut ovat kääntyneet Keravalla huonompaan suuntaan.

Keravalla on todettu toisiinsa linkittyvä koronatapausten rypäs, joka on aiheuttanut tartuntoja kouluissa, päiväkodissa ja hengellisessä tilaisuudessa. Karanteenissa on noin 200 henkilöä, joista noin puolet liittyvät samaan altistumisketjuun. Touko-kesäkuun vaihteessa Keravalla todettiin kahden viikon aikana 23 tartuntaa. Äkillisesti heikentynyt tilanne huolestuttaa suuresti alueen terveysviranomaisia.
– Huolellisuuden herpaantuminen Keravalla on nyt erityisen huolestuttavaa. Tilanne on kehittynyt useiden aiempien viikkojen aikana hyvään suuntaan, ja hyvien uutisten myötä tuntuukin siltä, että keravalaiset ovat unohtaneet, että elämme edelleen epidemian keskellä ja tartuntariski on todellinen, johtava ylilääkäri Olli Huuskonen kertoo.
Tietoon tulleissa tartunnoissa on myös merkkejä siitä, että lievät hengitystieoireet on tulkittu allergiaksi käymättä koronatestissä, jolloin virusta on levitetty eteenpäin. Koronaturvallisuuden unohtuminen näkyy myös viime aikojen altistumistapauksissa ja karanteenien määrässä.

– Suuri osa viimepäivien karanteeneista olisi voitu välttää, jos kasvomaskia olisi käytetty asianmukaisesti lähikontaktien aikana. Tartunnanjäljityksen tietoon on tullut tilanteita, joissa turvallisuus on aluksi muistettu, mutta unohdettu esimerkiksi kakkukahvien myötä, Olli Huuskonen toteaa.

– Kannattaakin muistaa, että maskin käyttämisellä voi suojata itseään ja muita tartunnan lisäksi myös karanteeniin joutumiselta. Näin kesän kynnyksellä kahden viikon karanteeni tuntuu varmasti erityisen ikävältä, johtava ylilääkäri jatkaa.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös