Seuraa meitä

Sähköpotkulaudoilla uudet pelisäännöt pääkaupunkiseudulla

AJASSA

Sähköpotkulaudoilla uudet pelisäännöt pääkaupunkiseudulla

Helsinki, Espoo Vantaa ovat sopineet yhdessä sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten kanssa uusista rajoituksista, jotka otettiin käyttöön syyskuun alussa.

Uusilla nopeus- ja aikarajoituksilla pyritään vähentämään sähköpotkulaudoilla tapahtuneita tapaturmia, joita on ainakin Helsingissä esiintynyt erityisesti viikonloppuöisin. Espoossa sähköpotkulautailu on vielä pienimuotoisempaa, joten kehitystä seurataan myös Helsingin lukuihin peilaten.

–Vaikka sähköpotkulautailuun liitetyt lieveilmiöt ovat tähän mennessä olleet erityisesti Helsingin keskustan ilmiö, on järkevää luoda yhdenmukaiset pelisäännöt koko pääkaupunkiseudulle. Uskomme, että tämä kaupunkien ja operaattoreiden yhteinen viesti nopeus- ja aikarajoitusten muodossa on selkeä ja riittävän helppo ymmärtää, toteaa Suvi Kajamaa Espoon kaupungilta.

–Nyt on sähköpotkulautoja käyttävien henkilöiden vuoro osoittaa vastuullisuutta sekä tilannetajua. On itsestään selvää, että laudoilla ajaessa sekä niitä pysäköidessä tulee huomioida muut kanssakulkijat. Vauhti on sovitettava kulloiseenkin tilanteeseen, laudoilla tulee ajaa aina selvin päin, eikä ketään saa kyyditä, Kajamaa jatkaa.
Päivisin uusi nopeusrajoitus on 20km/h. Öisin uusi nopeusrajoitus on 15km/h, kello 00-05 välillä. Uudet nopeusrajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.
Uusien nopeusrajoituksien lisäksi sähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä viikonloppuöisin (pe-la ja la-su) kello 00-05 välillä. Yökielto on voimassa vuoden loppuun.

Kuva: Voi Technology & TIER Mobility

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta AJASSA

Ylös