Seuraa meitä

Helena Ahti-Hallberg ja tanssin lumo

IHMISET

Helena Ahti-Hallberg ja tanssin lumo

Helena Ahti-Hallberg ja tanssin lumo

Tanssin monipuolinen ammattilainen, televisiostakin tuttu Helena Ahti-Hallberg on innoissaan. Maaliskuun 7. käynnistyy Helsingissä, Kulttuuritalolla hänen koordinoimansa suuri tanssi-show Tanssien Tähtiin ja luvassa on loistelias kymmenen huipputanssijan elämyksiä antava esityskiertue ympäri Suomea.

Idea kiertueeseen lähti viime syksynä Tanssii Tähtien Kanssa- kauden lopulla, kun yhdessä tanssijoiden kanssa tultiin ajatukseen yhteisen shown järjestämisestä. Tällaista ei aiemmin Suomessa ole järjestetty ja asiaan täytyi tottakai saada siunaus myös televisio-ohjelman tuotantoyhtiöltä, jotta ohjelmalla ja kiertueella ei olisi nimellisiä päällekkäisyyksiä.
–Tuotantoyhtiöstä näytettiin vihreää valoa ja nyt tiiviin harjoituskauden jälkeen Suomen parhaat tanssijat ovat lähdössä kolmetoista kaupunkia käsittävälle kiertueelle, kertoo Helena Ahti-Hallberg.
–Kyseessä on tähän asti kaikkein isoin projekti ja ainahan siinä on omat riskinsä, kun lähdetään varaamaan isoja saleja ympäri maata, toteaa Helena ja jatkaa: On ihanaa, että jo ennen joulua esim. Oulun kaupunginteatterin esitys oli loppuunmyyty ja sinne saatiin mukaan toinenkin esitys. Myös Sello-sali Espoossa myytiin nopeasti loppuun.

Tanssi lähemmäksi

Televisio-ohjelmassa katsomoon mahtui vain kourallinen yleisöä, mutta nyt Helenan mukaan tarkoituksena on tuoda upea show lähelle ihmistä isompien katsomoitten kautta, jolloin tunnelma välittyy kaikille siinä ajassa ja tilassa. Televisio-ohjelmasta tuttujen tanssijoiden lisäksi kiertueella nähdään myös tähtivieraita Tuure Boeliuksesta, Hannes Suomisesta ja Edis Tatlista lähtien.
Tunnin mittainen Tanssien Tähtiin -show tarjoaa huippuluokan koreografisia ja vaativia numeroita, jotka edellyttävät huippuammattilaisilta kovaa fyysistä panostusta. Mukana on mm. exhibition-tanssin näyttäviä nosto- ja pyöritysnumeroita, jotka vaativat taitoa ja ovat vaarallisen näköisiä. Näitten kanssa tanssiryhmää on ollut harjoituttamassa alan spesialisti Hanna Karttunen.
Muutoin koreografiasta ovat vastanneet tanssijat itse, jotka ovat myös tuoneet shown kulkuun tarinoita omasta elämästään.
–Mielestäni juuri tämä alla kulkeva tanssijoiden itse avaama omaelämänkerrallinen jana luo erittäin vahvan tunteen esitykseen, painottaa Helena Ahti-Hallberg, joka pääkoordinoinnin ohessa myös vastaa Tanssien Tähtiin- shown puvustuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tuottajana tässä kevään suurimmassa tanssikiertueessa toimii Tero Laakso.

Tanssin taikavoima

Tanssi on laji, joka tutkitusti on terveysvaikutuksiltaan korkealle rankattu liikkumismuoto oli se sitten harrastus tai ammatti. Tanssin ennaltaehkäisevä vaikutus erilaisten sairauksien torjumiseen on osoitettu monin tavoin ja sen tukielimistöä ylläpitävä vaikutus on itsestään selvä. Helena Ahti-Hallberg nostaa esiin lisäksi myös lajin henkisen puolen. Tanssihan on mielenterveydellisesti aivan esimerkillinen tapa pitää itsensä reippaana.
Ihminen kokee onnistumisen tunteen liikkeen ja rytmin kautta. Lopuksi kaupan päälle saadaan vielä hyvänolon tunne ja reippaampi mielentila.
Parhaimmassa tapauksessa tämä kaikki on tehty osana yhteisöä, jossa kollektiivinen ja sosiaalinen puolikin on tullut hoidettua siinä samalla, pointtaa esiin tanssin ammattilainen.
Tässäkin valossa Helena toivottaa ihmiset katsomaan, kokemaan ja nauttimaan Tanssien Tähtiin -kiertueen showsta. Saamaan elämyksiä ja sitä kautta toivottavasti laittamaan myös itsensä liikkeelle.

teksti Hessu Pirhonen

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Livenä viiden jälkeen

  Kirjoittanut

  Suomen ensimmäinen alkuillan ajankohtaisohjelma Viiden jälkeen aloitti MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Viiden jälkeen pureutuu päivän uutisiin ja...

 • IHMISET

  Kellot soi, kieli poskessa

  Kirjoittanut

  Hiljattain TV 2:lla alkoi kotimainen komediasarja Kellot soi, jonka pääosissa nähdään kaksi kotimaista kestosuosikkia Minttu Mustakallio...

 • IHMISET

  Hyvää huomenta!

  Kirjoittanut

  Ylen aamu-tv:n toimittaja Sanna Savikko törmää usein ihmisten kysymyksiin aikaisista herätyksistä ja hulluista työajoista. Ajankohtaisten aiheiden...

 • IHMISET

  Red Carpet, elokuvaihmisten kotimainen kohtaamispaikka

  Kirjoittanut

  Näyttelijä Antti Luusuaniemen perustama elokuvafestivaali Red Carpet järjestetään 29.8.–1.9.2019 kolmatta kertaa. Festivaali juhlii elokuvaa, sen yleisöä...

 • IHMISET

  Janne Kataja Kalevi Keihäsenä

  Kirjoittanut

  Legendaarisen Kalevi Keihäsen tarina muuntuu ensi keväänä nähtäväksi televisiosarjaksi. Pääosaa esittää hämmästyttävästi esikuvaansa muistuttava Janne Kataja....

Ylös