Seuraa meitä

Reino Nordinin siisti fiilis

IHMISET

Reino Nordinin siisti fiilis

Reino Nordinin siisti fiilis

Reino Nordinin tuore albumi Cara Mia julkaistiin tämän kuun alkupuolella. Edellisen ”Antaudun” menestyslevyn jälkeen levyprojektia oli nasta työstää. Paineitten ottaminen varsinkaan studiotilanteessa ei taiteilijaa auta ja rentoon meininkiin oli helppo hypätä, kun alla oli jo läpimurtoon johtanut edellislevy.

Siirtyminen PME- levy-yhtiöön vuonna 2015 oli Reino Nordinin mukaan uran tähän mennessä tärkein askel. Nyt toisen yhtiölle tehdyn levyn myötä ollaan hyvissä valmiusasemissa kohti tulevaa. Homma on Reinon mukaan kehittynyt niin omassa kuin levy-yhtiön tekemisessä ja palaset loksahtavat paremmin kohdalleen artistin kaikilla osa-alueilla levyjen, keikkojen, tuottamisen ja promootion kanssa.
–Oma artistius on hyvällä pohjalla kun koko paletti on synkassa, toteaa Reino.
–Tottakai uuden levyn kanssa aina jännittää, että miten jengi sen ottaa vastaan, mutta edellisen levyn hienon fiiliksen pohjalta odotukset ovat olleet jo ennakkoon positiivisia.
–Tutuilla linjoilla ollaan jatkettu, eli omilla teksteillä + sävelillä mennään ja samoilla tuottajilla kuin ”Antaudun” levyn kanssa. Luvassa on tansittavaa poppia, mutta myös painotus slowareihin. Materiaalia on kypsytelty rauhassa jo heti viime levyn jälkeen ja mielestäni kokonaisuus on kehittynyt, heittää Reino hymyssä suin ja jatkaa: Sitähän yrittää vaan tehdä hommat paremmin, kun on hyvät pohjat alla edellisestä levystä.
Albumin kantavia teemoja Reinon mukaan ovat rakkaus, intohimo ja armo. Levyn biisit kertovat kaikki osaltaan siitä, mikä mulle on kaikkein rakkainta ja siitä miten yritän kasvaa ihmisenä kohti sitä valoa, mikä mua tässä elämässä johdattaa. Rakkautta elämään ja itsensä hyväksymistä sellaisena kun on.
–Pääsin kirjoittamaan kappaleita itselleni läheisistä asioista ja tunteista mitä sisälläni velloo, toteaa Reino ja pitää sanoituksien merkitystä tärkeänä.

Tiimityön merkitys

Edellisen levyn menestys mahdollisti Reino Nordinin kasvattamaan kuvioita isommille keikoille ja actionille. Myös levy-yhtiön ja keikkamyynnin yhteinen balanssi on löytynyt ja suunnitelmat keskenään saadaan soljumaan aikoineen ja paikkoineen.
–Koko ympärillä olevaa tiimityötä on hiottu piirun tarkasti ja se myös artistin mukaan näkyy kaikessa päivittäisessä tekemisissä. Kokonaisuuden hahmottaminen on esim. parin vuoden takaisen edellisen levyn myötä selkiytynyt ja omana herkkänä taiteilijana on hyvä mennä varmana pyörivän koneiston pysyessä vakaana siinä pohjalla.
–Tekniikkapuoli on kehittynyt ja A&R- puolella vaikuttaa Ville Galle. Mielestäni tämän uusimman Cara Mia -levyn kohdalla koko tiimimme on yhtenäisempi. Nyt voi iskeä täysiä ja jo eteenpäinkin, heittää Reino tyytyväisenä.

Keikoille ja festareille

Cara Mia -levyn myötä Reino Nordinilla starttaa kiertue, joka polkaistaan käyntiin Himos Areenalla, Jämsässä maaliskuun 1. päivänä. Levyrundi käsittää 10 kaupunkia ja ne keskittyvät isompiin areenoihin, joissa päästään kasvattamaan koko live-spektaakkelia. Tämä rundi ulottuu Oulusta Helsinkiin, jossa Tavastialla kuullaan ja nähdään päätöskeikka 30.3. Keväämmällä on vuorossa perään vielä Lapin kiertue.
–Kesäksi kasvatetaan kuvioita vielä lisää kun on ulkotilat käytössä ja siirrytään festareille.
Ja millä artisti menee uuden Cara Mia- albumin kanssa kohti tulevaa sesonkia? Innolla ja intohimolla tietenkin.
–Nyt mä saan tehdä tätä hommaa sillä tasolla, millä ja mitä mä sen haluan olevan. Tää näyttää siistiltä!

teksti Hessu Pirhonen

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Viivi jaksaa heilua

  Kirjoittanut

  Legendaarinen 90-luvun suosikkiohjelma Gladiaattorit pyörii MTV:n ohjelmistossa. Ohjelman juontaa Viivi Pumpanen. –Olin ihan pieni kun edellinen...

 • IHMISET

  Gladiaattorit esittelyssä

  Kirjoittanut

  MTV3:lle uudestaan siirtynyt Gladiaattorit tarjoaa massiivisia gladiaattoreita ja heitä uhmaavia kilpailijoita. Katsojille tarjolla on päivitetty, mutta...

 • IHMISET

  Vaan kuinka käy Daruden?

  Kirjoittanut

  Euroviisuhuuma nousee huippuunsa toukokuussa 14.-18.5. Israelin Tel Avivissa. Suomea kisoissa edustaa Darude feat. Sebastian Rejman kappaleella...

 • IHMISET

  Menneisyyden Vangit ja nostalgian voima

  Kirjoittanut

  Varma kevään merkki on Menneisyyden Vangit -yhtyeen aktivoituminen talven jälkeen. Perinteisesti Vappuna keikkakautensa starttaava bilebändien kärkijoukkue...

 • IHMISET

  Antero Mertaranta säväyttää

  Kirjoittanut

  1990-luvulla supersuosion saanut Renny Harlinin ja Markus Selinin Suomeen lanseeraama Gladiaattorit tekee paluun ja tällä kertaa...

Ylös