Seuraa meitä

Red Carpet, elokuvaihmisten kotimainen kohtaamispaikka

IHMISET

Red Carpet, elokuvaihmisten kotimainen kohtaamispaikka

Näyttelijä Antti Luusuaniemen perustama elokuvafestivaali Red Carpet järjestetään 29.8.–1.9.2019 kolmatta kertaa. Festivaali juhlii elokuvaa, sen yleisöä ja elokuvien tekijöitä Hyvinkäällä.

Red Carpetin ohjelma sisältää kotimaisia elokuvia, konsertteja, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia.
–Tänä vuonna meillä on aiempaa enemmän erilaisia ilmaisnäytöksiä, joissa nähdään esimerkiksi nuorten tekemiä lyhytelokuvia ja Hyvinkään elokuvaajien yhdistyksen filmejä läpi heidän historiansa, festivaalin perustaja Antti Luusuaniemi kertoo tämän vuoden ohjelmistosta.
Juhlaennakkoina nähdään syksyn uutuuselokuvat Olen suomalainen sekä Fingerpori. Festivaali huipentuu konsertteihin perjantaina 30.8. ja lauantaina 31.8. Tänä vuonna Villatehtalla esiintyvät perjantaina Vesala, Samuli Edelmann, Antti Ketonen sekä Olavi Uusivirta. Lauantain esiintyjäkatras on sekin mittava. Stagelle nousevat Juha Tapio, Anna Puu, Kalle Lindroth yhdessä Ida Paulin kanssa sekä Teflon Brothers, Kuumaa ja Kalevauva.fi.

Kotimainen elokuva ja nuoret esille

Antti Luusuaniemi on halunnut luoda Suomeen ainutlaatuisen tapahtuman, joka tuo tyylikkäästi yhteen kotimaiset elokuvat ja juhlan sekä elokuvien ammattilaiset ja yleisöt. Elokuvafestivaaleilla hän toivoo ennen kaikkea voivansa nostaa kotimaisia elokuvantekijöitä sekä tarjota nuorille mahdollisuuksia tehdä elokuvaa ja kertoa tarinoita. Luusuaniemen mielestä suomalaisen nykyelokuvan omalle juhlalle on selvästi tilausta. Tapahtuman kävijät ovatkin ottaneet Red Carpetin omakseen. Vuonna 2018 festivaaleilla suomalaista elokuvaa juhli viiden päivän aikana yli 25 000 kävijää.
-Sain viime vuoden festivaalista palautetta, että olimme kahdessa vuodessa saavuttaneet kansainvälisen tason, iloitsee Luusuaniemi.
Festivaalin perustaja on iloinen myös yhteistyöstä, joka tukee elokuva-alasta kiinnostuneita nuoria. Esimerkkinä tästä hän mainitsee festivaalin yhteydessä vuosittain toteutetun nuorten elokuvaworkshopin. Nuorille ilmaisessa, viikonmittaisessa workshopissa 16–20-vuotiaat käsikirjoittavat ja ohjaavat elokuvansa ammattilaisten ohjauksessa.
-Olen itsekin ponnistanut elokuva-alalle ja Teatterikorkeakouluun käytyäni Hyvinkään kaupungin järjestämän nuorten työllistämispaja Vihreän ikkunan, jossa oli oma linja näyttelemiselle, kertoo Antti.

Hyvinkää tukena

Hyvinkään kaupunki on vahvasti mukana Red Carpet -hankkeessa. Kaupungin kanssa tehty viiden vuoden sopimus on jatkon kannalta tärkeä.
-Kaupunki on huippu kumppani, hehkuttaa Antti Luusuaniemi hyvin sujunutta yhteistyötä.
Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila mielestä tapahtuma on löytänyt kotinsa Hyvinkäällä. Red Carpet istuu Mattilan mukaan hyvin Hyvinkään historiaan elokuvakaupunkina. Onhan vuonna 1914 perustettu Elokuvateatteri Arena Suomen vanhin säilynyt maalaispaikkakunnalle rakennettu elokuvateatteri. Kaupunginjohtajan kuulemat kommentit vuoden 2018 festivaaleilla sekä vierailta että kaupunkilaisilta olivat suitsuttavia. Joku oli jo ehtinyt nimetä Hyvinkään Suomen Hollywoodiksi.
Elokuvafestivaali rakentuu yli 30 yhteistyökumppanin avulla. Tänä vuonna Red Carpetin pääyhteistyökumppanina on koulutus- ja valmennuspalveluja Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla tarjoava Hyria. Joukko Hyrian opiskelijoita ja valmennettavia osallistui Red Carpet -festivaalielokuvan kuvauksiin toukokuussa.

Seminaari vaikuttamisen voimasta

Uutuutena elokuvafestivaaleilla toteutetaan tänä vuonna Vaikuttamisen voima -seminaari. Perjantaina 30.8. järjestettävä seminaari esittelee vaikuttamisen keinoja niin talouden, taiteen, tieteen kuin teknologian alalta. Tapahtuman pääpuhujana on OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio. Asiantuntijoina ovat myös mm. huippukokki Tommi Tuominen, toimittaja ja kirjoittaja Taina West ja ruoka-alan innovaattori Aki Arjola.
-Elokuvalla on vaikutettu isoihin massoihin sen alkuajoista lähtien ja sen vetovoima perustuu edelleen siihen, että se tavoittaa miljoonia ihmisiä, toteaa Antti Luusuanniemi.
-Red Carpet, suomalaisen elokuvan puolesta.

Mainos
Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

 • IHMISET

  Livenä viiden jälkeen

  Kirjoittanut

  Suomen ensimmäinen alkuillan ajankohtaisohjelma Viiden jälkeen aloitti MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Viiden jälkeen pureutuu päivän uutisiin ja...

 • IHMISET

  Kellot soi, kieli poskessa

  Kirjoittanut

  Hiljattain TV 2:lla alkoi kotimainen komediasarja Kellot soi, jonka pääosissa nähdään kaksi kotimaista kestosuosikkia Minttu Mustakallio...

 • IHMISET

  Hyvää huomenta!

  Kirjoittanut

  Ylen aamu-tv:n toimittaja Sanna Savikko törmää usein ihmisten kysymyksiin aikaisista herätyksistä ja hulluista työajoista. Ajankohtaisten aiheiden...

 • IHMISET

  Janne Kataja Kalevi Keihäsenä

  Kirjoittanut

  Legendaarisen Kalevi Keihäsen tarina muuntuu ensi keväänä nähtäväksi televisiosarjaksi. Pääosaa esittää hämmästyttävästi esikuvaansa muistuttava Janne Kataja....

 • IHMISET

  Tuulen viemää

  Kirjoittanut

  Joel Harkimo luotsaa uuden tähtimiehistön Kanarialta Karibialle vauhdikkaan myötätuulen, tiukkojen tilanteiden ja syvien pohdintojen siivittämänä. TV5:lla...

Ylös