Seuraa meitä

Tangomarkkinat 35-vuotta

IHMISET

Tangomarkkinat 35-vuotta

Tänä vuonna oli jälleen tiivis tunnelma perinteisillä Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Tangomarkkinat saavutti jo kunnioitettavan 35-vuoden iän ja meno sen kuin jatkuu.

Finaalia edeltävänä torstaina yleisö pääsi valitsemaan kolme suosikkilaulajaa sekä miesten että naisten sarjasta. Finaaliin valittiin naisista Pirita Niemenmaa, Mervi Kovero ja vasta 18-vuotias Silja Pöyry. Miehistä puolestaan finaaliin pääsivät Juha Pirinen, Johannes Vatjus sekä Pasi Kivimäki.
Varsinaisessa finaalissa kuninkaalliset valitsivat arvovaltainen raati, johon tänä vuonna kuuluivat tangokuningas Jari Sillanpää, laulajana sekä kansanedustajana tunnettu Kike Elomaa, laulaja Katja Kätkä, musiikkitoimittaja Tarja Närhi sekä puheenjohtajana itseoikeutetusti Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki. Alfa TV:lle tangomarkkinoiden televisiointi oli mannaa, sillä Kuninkaallinen finaali tavoitti pienelle kanavalle peräti 780 000 katsojaa. Lähes kolmasosa kaikista televisionkatsojista seurasi jännittävää finaalia. Juontajina nähtiin luontevasti esiintyneet Ismo Jokinen ja Lola Odusoga.

Tiukkoja valintoja

Tangolaulukilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä peräti 404 kilpailijaa. Raati oli täysin yksimielinen Tangokuningasta valittaessa ja 38-vuotias haapavetinen Johannes Vatjus sai kaikki viisi tuomaria puolelleen. Johannes Vatjus tulkitsi suorastaan maagisesti kappaleet Itämaista rakkautta ja Meidän tangomme. Sen sijaan Tangokuningattaren valinta oli huomattavasti tiukemman väännön takana. Lopulta kruunun sai päähänsä seinäjokelainen 34-vuotias Pirita Niemenmaa tuomariäänin 3-2. Pirita Niemenmaa lauloi finaalissa kappaleet Muistojen peili ja Olet tangoystäväin. Sosiaalisessa mediassa on paljon spekuloitu, että oliko voittaja oikea, mutta tuomaristo on vankoin perustein valintansa tehnyt ja pirteä Pirita varmasti kantaa kruunuaan moitteettomasti tulevan vuoden.

Tunteet pinnassa

Vastavalitut kuninkaalliset olivat molemmat aivan ällikällä lyötyjä, kun he ensimmäisen kerran tulivat lehdistön haastateltavaksi. Johannes Vatjus totesi Iltasanomille heti voittonsa jälkeen. –Pakko se on ymmärtää, kun on kruunu päässä ja heti lähdetään keikkaa kiertämään ja työt alkavat. -Mietin vain, että jos tulee sellainen tilanne, että minut kruunataan, niin mulla on päänympärystä aika leveä. Niin se jännitti, että mahtuuko se kruunu päähän ylipäätään.
Tiukan äänestyksen jälkimainingeissa Pirita Niemenmaa totesi Iltalehdelle. – Tosi huikeat tunnelmat on. Olen niin onnellinen, että meidät äänestettiin jatkoon torstaina. – En minä ainakaan voinut uskoa sitä. En usko vieläkään. Ehkä tässä pikku hiljaa alkaa uskoa. – Itken herkästi sekä naurusta että ilosta. Kyyneleistä ei meinannut tulla loppua, hän sanoi. Tangokuningas totesi Iltalehdelle.– Titteli on arvokas, ja pidän tätä Suomen isoimpana laulukilpailuna. Koen tangokuninkaan tehtävän arvokkaaksi, ja kun nimeni ilmoitettiin, niin siitä tuli vastuullinen tunne ja ylpeydellä lähden titteliä kantamaan.

Teksti: Leo Gelhar

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

Ylös