Seuraa meitä

Tuulen viemää

IHMISET

Tuulen viemää

Joel Harkimo luotsaa uuden tähtimiehistön Kanarialta Karibialle vauhdikkaan myötätuulen, tiukkojen tilanteiden ja syvien pohdintojen siivittämänä.

TV5:lla nähtiin syksyllä 2017 meriseikkailu, joka nousi kanavan hittisarjaksi ja kirvoitti runsaasti keskustelua. Elokuussa on aika nostaa jälleen purjeet, kun Atlantin yli -sarjasta alkaa uusi kausi.
Ikimuistoisen purjehduksen vetäjänä nähdään Joel Harkimo, joka on kerännyt ympärilleen ammattimiehistön sekä joukon uusia tähtipurjehtijoita.
Purjevene Linnun matkaan lähtevät jääkiekkolegenda Jere Karalahti, huippukokki Kari ”Kape” Aihinen, hyvinvointiyrittäjä Martina Aitolehti, rakastettu näyttelijä ja yrittäjä Satu Silvo ja Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö. Kapteenina toimii Suomen kilpapurjehtija Kenneth Thelen ja vahtipäälliköinä Ari Kokko sekä ensiapu- ja pelastusvastaava Patrick Neuhaus.
Hjallis Harkimo irrottaa köydet Kanarialla ja saattaa poikansa kohtaamaan valtameren ilman isää.
Merimailit taittuvat Kanarialta Karibialle ja luvassa on myötätuulipurjehduksen tuomaa vauhtia ja isoja purjeita. Jo muutaman tunnin kuluttua tähdet ymmärtävät, millaiselle seikkailulle he ovat lupautuneet.
Atlantin ylitys ei ole vain purjehdus, vaan se on jokaisen henkilökohtainen matka, joka antaa mahdollisuuden pysähtymiseen, oman elämän läpikäymiseen ja sen tarkasteluun ulkopuolisen silmin. Samalla unenpuute, kuumuus ja ahtaat olot koettelevat pinnaa. Karibiaa lähestyttäessä sääolosuhteet ovat arvaamattomat ja muuttuvat nopeasti, eikä ongelmilta ja vaarallisilta tilanteilta toisellakaan kaudella säästytä.
Päätökset purjehdukseen liittyen tekee kapteeni, mutta iso vastuu on myös Joelilla, jonka tehtävänä on huolehtia tähtipurjehtijoiden hyvinvoinnista. Myös Joel toivoo, että matka selventäisi hänelle omia tulevaisuudennäkymiä.
Millaista on purjehtia Atlantin yli? Millaisen matkan purjehtijat tekevät sisimpäänsä? Miten miehistö selviää äärimmäisen koettelemuksen edessä? Tähtien koskettavat tarinat ja ainutlaatuinen seikkailu nähdään TV5:lla ja Dplayssa.

Martina

–Olihan tämä yksi elämäni isoimmista kokemuksista niin fyysisesti kuin henkisestikin. Matkasta jäi paljon eväitä takataskuun loppuelämäksi.

Jere

–Mun pelaajaura loppui muutama vuosi sitten, taitaa olla kolme vuotta sitten tarkalleen, niin ehkä täällä tulee jotain vastauksia, jotain selkeyttä siihen, mitä mä haluaisin.

Satu Silvo

–Etukäteen jännitti meren arvaamattomuus ja oma kokemattomuus, ajatuksen tasolla niiden yhdistelmä oli melkoisen sietämätön. Lapsuudesta saakka minussa on kuitenkin meren jättämä jälki, joka on voimakas kaipauksen tunne, tarve päästä sen voiman äärelle, siihen omituiseen muutokseen mitä merellä tapahtuu. Minulle tyypillisesti jäi tarve oppia lisää ja päästä uudelleen kokemaan purjehtimisen haasteita.

Joel Harkimo

–Olen lähdössä matkaan uudella porukalla todella innoissani. Se toki jännittää, ettei tunne ihmisiä entuudestaan, ja toki Hjalliksen poisjääminen kasaa minulle kovemmat paineet. Vaikka miehistö on uusi, luotan Kentsuun ja hänen harkintakykyynsä 100%. Meillä on mahtava porukka kasassa, joten eiköhän tästä selvitä kunnialla.

Laura Lepistö

–Lähdin purjehdukselle tavoitteena pysähtyä hektisen arjen keskellä. Reilut kaksi viikkoa ilman mitään yhteyksiä ulkomaailmaan oli minulle se juttu. Matkan aikana ehdin miettiä tarkemmin asioita, ja reissun jälkeen tein muun muassa uudelleenjärjestelyjä työkuvioihin. Olen saanut nyt hyvän tasapainon elämään.

Kari Aihinen

–Kaikki oli minulle ainutkertaista, sillä en ollut koskaan matkustanut liikkuvassa purjeveneessä yötä tai tehnyt siellä ruokaa. Henkilökohtaisesti oli tietenkin iso haaste ja kunnia tehdä 18 päivän ajan 13 ihmiselle kuusi ateriaa päivässä. Merten jumalan Kenneth Thelenin kanssa lähtisin vaikka kuuhun, se ammattitaito, kiilto silmissä ja omistautuneisuus omalle jutulle, siinä on meille kaikille asennetta ja oppia!

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta IHMISET

Ylös