Seuraa meitä

Kevyen liikenteen väylä toistaiseksi suljettu Vantaan Askistossa

LIIKENNE

Kevyen liikenteen väylä toistaiseksi suljettu Vantaan Askistossa

Liikennettä vaarantavan tulvaveden vuoksi maantie 120 ja sen vieressä alempana kulkeva kävely- ja pyöräilyväylä jouduttiin sulkemaan liikenteeltä helmikuussa Vantaan Askistossa. Autotie saatiin myöhemmin avattua liikenteelle, mutta tulvaveden ja paannejään vuoksi kevyen liikenteen väylä pysyy suljettuna.

Sään nopeat vaihtelut ovat haastaneet teiden kunnossapitoa muun muassa Vantaalla. Liikennettä vaarantavan tulvaveden vuoksi Vantaan Askistossa maantie 120 ja sen vieressä alempana kulkeva kävely- ja pyöräilyväylä jouduttiin sulkemaan liikenteeltä perjantaina 18. helmikuuta. Vaikka tiellä oli vielä runsaasti vettä, ajorata avattiin uudelleen liikenteelle, sillä ajokeli oli viikonvaihteen jälkeen muuttumassa huonoksi lumimyrskyn vuoksi. Jos suljettu osuus olisi jätetty talvihoitamatta myrskyn aikana, tie olisi ollut erittäin työläs avata liikenteelle myöhemmin. Sen sijaan kävely- ja pyöräilyväylä on ollut suljettuna helmikuusta lähtien. Kyseisessä kohdassa kevyen liikenteen väylä kulkee pitkän matkan huomattavasti alempana kuin ajorata, ja siksi siihen kohdistuvat vielä suuremmat tulvahaitat.
Vaikka autotie saatiin avattua liikenteelle, tiellä oli vettä vielä pitkään liikenteelle avaamisen jälkeenkin. Tämä aiheutti mittavia paannejääongelmia. Kyseisessä paikassa tulvavesi yhdessä yöpakkasten kanssa on kerryttänyt ajoradalle ajoittain jopa 30 cm paksuista paannejäätä, jota on poistettu muun muassa kaivurikuormaajalla.
Jään poistaminen mekaanisesti kevyen liikenteen kapeilta väyliltä haastaa myös kunnossapitokalustoa. ELY-keskuksen mukaan tässä tilanteessa viisain vaihtoehto on odottaa, että jään pinta pehmenee auraamiskelpoiseksi. Jos lämpötilat pysyvät plussan puolella myös öisin, voidaan tilanteeseen saada helpotusta 1–2 viikon kuluessa.
Tulva toistuu kyseisellä kohtaa vuosittain. Tulvimisongelman pysyvä ratkaisu olisi väylien korottaminen, joka on pehmeiköllä raskas ja kallis toimenpide.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta LIIKENNE

Ylös