Seuraa meitä

Sipoolaiset toivovat lisää bussivuoroja

LIIKENNE

Sipoolaiset toivovat lisää bussivuoroja

Sipoolaiset haluavat nykyistä enemmän bussivuoroja, ja varsinkin Nikkilän sekä Pohjois-Sipoon matkustajat toivovat pidennyksiä linjojen liikennöintiaikoihin.

Sipoon bussiliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet tasaisesti siitä alkaen, kun vastuu kunnan joukkoliikenteen järjestämisestä siirtyi HSL:lle vuonna 2014. Tammi-helmikuussa tehty liikkumiskysely kartoitti sipoolaisten toiveita joukkoliikenteeseen liittyen, ja HSL:n mukaan kysely toi selvästi esille merkittävimmät kehittämistarpeet.

Sipoossa matkustavien tärkein toive on nykyistä suurempi bussivuorojen tarjonta. Tiheämpää vuoroväliä toivottiin etenkin linjoille 841, 985 ja 785. Vastaajat antoivat palautetta myös liikennöintiajoista etenkin Nikkilän seudulla ja pohjoisessa Sipoossa. Lukuisissa avoimissa palautteissa toivottiin bussiliikennettä Taasjärvelle, Pähkinälehdon palvelun parantamista sekä linjan 985 aikataulujen tahdistamista juniin.
Sipoolaiset toivovat parempia yhteyksiä myös Lentoasemalle, Tikkurilaan ja Korsoon sekä HSL-alueen ulkopuolelle varsinkin Porvooseen ja Pornaisiin.
HSL teki kyselyn, koska se kilpailuttaa Sipoon bussiliikenteen syksyllä 2020. Sipooseen myös rakennetaan esimerkiksi Söderkullaan ja Nikkilään, mikä aiheuttaa tarvetta miettiä linjastoa ja palvelutasoa uudelleen. Liikenteen suunnittelua jatketaan palautteen pohjalta.

Jatka lukemista
Ilmoitus

Lisää aiheesta LIIKENNE

Ylös